Published On: 17 Qershor, 2016

Gjuriq konfirmon letrën kërcënuese, e quan Brezovicën pasuri të Serbisë

Marko Gjuriq, drejtor i Zyrës për Kosovë, e ka konfirmuar letrën dërguar kompanive të përfshira në konsorciumin për Brezovicën. Këtë e ka bërë duke reaguar ndaj shkrimit të “Kohës Ditore” për kërcënimet që kanë marrë kompanitë ndërkombëtare, disa ditë pasi janë zotuar për investimin e miliona eurove në resorin “Brezovica”.

Gjuriq ka thënë se kërcënimet e vetme vijnë nga autoritetet e Prishtinës, të cilat, sipas tij, publikisht janë kërcënuar se duan ta uzurpojnë pasurinë serbe.

“I vetmi kërcënim që ekziston është kërcënimi i thënë publikisht për pasurinë tonë në Brezovicë. Ata na janë kërcënuar hapur se po e uzurpojnë pasurinë tonë në Bezovicë”, ka thënë lidhur me letrën kërcënuese që ai ua ka dërguar investitorëve potencialë, për të cilën ka shkruar “Koha Ditore”.

 Ka thënë se investitorëve u është thënë se duhet të flasin me Serbinë për Brezovicën.
“Ne vetëm i kemi njoftuar investitorët potencialë se investimet janë të mirëseardhura, porse për investime duhet biseduar me pronarët e jo me ata që duan të uzurpojnë pasuri”, ka thënë Gjuriq për gazetën “Blic” të Beogradit.

Gjuriq, madje, e ka konfirmuar edhe kërcënimin me padi. Ka thënë se bisedimet me ata që duan të uzurpojnë pasurinë e huaj janë të pakuptimta dhe se investitorët në këtë rast do të binin pre e ligjeve, vendore dhe ndërkombëtare.

Në ndërkohë, Qeveria e Kosovës nuk ka bërë asnjë reagim. Nuk është folur as në mbledhjen e Qeverisë dhe as në Kuvendin e Kosovës, shkruan sot Koha Ditore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...