Published On: 2 Mars, 2016

Gjuriq: Fabrikat në veri janë të Serbisë

Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, i cili njëkohësisht udhëheq me ekipin negociator të Beogradit në dialog me Prishtinën, ka siguruar punëtorët e fabrikës për prodhimin e pjesëve rezervë për makinerinë e rëndë “Lola Fot” në Leshak të Leposaviqit, se fabrika dhe punëtorët, si dhe ndërmarrjet e tjera në veri, janë pronë e Republikës së Serbisë dhe se Serbia do të investojë për shtimin e kapaciteteve të ndërmarrjeve prodhuese.

Duke folur për të arriturat e fabrikës, Gjuriq tha se sukseset e fabrikës janë edhe më të mëdha, “duke pasur për bazë pengesat burokratike, të cilat i kanë aplikuar institucionet e përkohshme të Prishtinës mbi këtë ndërmarrje dhe ndërmarrjet e tjera në veri”.

“Është e domosdoshme që udhëheqësit dhe punëtorët të gjenden për transferin e lëndës së parë dhe të plasimit të prodhimeve në treg. Kjo fabrikë është në pronësi të Republikës së Serbisë dhe e punëtorëve që këtu prodhojnë, ndërsa kur bëhet fjalë për të ardhmen e kësaj fabrike mund të flasim për zgjidhjet mbi këtë bazë. Pra, ajo që nuk i takon Prishtinës, ajo me atë as nuk mund të disponojë”, ka thënë Gjuriq. /zeri.info/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...