Published On: 15 Korrik, 2016

Gjuha denigruese e parlamentarëve, është edhe një pasqyrë e personalitetit…!

Fadil Maloku

Me gjuhen aktuale denigruese, shumica e deputeteve të Kosovës (pa dallime partiake), as që e meritojnë statusin e të qenit përfaqësues legjitim të qytetarisë kosovare!

1. Arsyeja e parë dhe kryesore, mendoje unë, se disa prej tyre as që e kanë të qartë se përse votojnë e debatojnë aty! Ata janë shndërruar në figura shahu të “shefit” të tyre partiak, në vend të qytetarëve!

2. Gjithashtu, një “fajtor për këtë fah”, apo edhe standard tjetër djalli, tashmë të ngulitur në (shumicën e legjislaturave) aulën e komunikimi ndërparlamentar, duhet kërkuar edhe tek sistemi (korruptues) zgjedhor që prodhoi deputet infantil, mediokër, matrapaz…, që lëre që s’i lexojnë fare as ligjet, as amendamentet, e as projekt propozimet…por që dobësitë e tyre: personale dhe sosh profesionale, përpiqen t’i kamuflojnë përmes zhurmës, etiketimeve, dhe gjuhës denigruese për kundërshtarët politik (por, jo edhe ideologjik, ngase, ata s’udhëhiqen nga asnjë ideologji!).

3. Në fakt, këtu kemi të bëjmë jo vetëm me kompleksin e inferioritetit social, por, edhe me përpëlitjet e tyre për mashtrime politike…që dosido, ridëshmon se ky soj deputetësh, me këtë gjuhë dhe këtë qasje…e kanë gabuar si vendin ashtu edhe kohen!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...