Published On: 17 Janar, 2016

Gjithnjë të gatshëm në luftën për pushtet!

Nga Skënder MULLIQI

 

Kosova tashmë është bërë parajsë për hajna, është bërë vend i krimit të organizuar, vend i korrupsionit të nivelit galopant, është bërë vend u zhvatjes etj. Dhe, në një shoqëri të tillë më së miri po kalojnë të gjithë ata të cilët i përmenda më lartë. Kosova është shndërruar në një vend ku sundojnë hajnat dhe hajnitë, ku partitë politike janë bërë pasqyra e vërtetë e tyre. Sa më shumë që   vjedhë një parti me liderët e tyre, aq më të frytshme po janë edhe rezultatet. Që shteti i Kosovës të marr më shumë konotacion të shtetit të hajnave kanë bërë ata të cilët po qeverisin me vendin që gati krejt pasluftën. Nuk kalon ditë e që nuk merren në gojë për të keq nga gazetarët, analistët politik dhe njerëzit e profileve te tjera, dhe këtyre as vër veshi nuk po u bën. Në secilin shtet normal kur një udhëheqës apo një udhëheqje e tërë përfolët kaq shumë për vepra jo të mira, japin dorëheqje. Nuk po ndodhë kjo punë sepse ende nuk po kemi një vetëdijesim më të madh kombëtar. Aq më keq kur hajnat na i përshkruajnë edhe normat e sjelljes. Aq më keq kur po thuaj i mbarë sistemi na është bërë sistem i hajnave dhe keqpërdoruesve. Nuk ka kush i qetë para organeve të drejtësisë sepse drejtësia janë bërë vet. Kosova është një vend i vogël, ku secili e dimë kush është dhe kush çka bën dhe vepron, kush për kënd voton, e kush çfarë besimi fetarë ka… prandaj edhe mos të mendon kush se mund të fshehë diçka. Janë shpërfaqur si njerëz lakmitarë për pushtet absolut, si njerëz të padijshëm si njerëz të antivlerave. Kjo garniturë pushtetare po vjedhë në kontinuitet, duke e dëmtuar shtetin me miliona euro. Dhe kështu është bërë e rëndësishme së edhe kush për kënd voton. Ata që janë në marrëdhënie pune dhe marrin guximin që mos të votojnë për të “fortët’ nuk shkojnë më në Goli Otok si përpara por humbin vendin e punës. Dhe, kështu është duke shkuar kjo punë që 16 vite pa pasur mundësi të një alternative më ndryshe. Nëse nuk ndryshon gjendja ekzistuese, kot flasim dhe shkruajmë. Kjo do të ishte fatale edhe për proceset demokratike dhe për proceset zhvillimore .Edhe opozita ka mbetur pa ndonjë alternativë kur bëhet fjalë për pyetjet esenciale. Më shumë po vijnë në shprehje interesat personale apo grupore, si dhe lufta për pushtet. Kurrë nuk u morën më probleme të shoqërisë ashtu si duhet. Kurrë nuk folën së një shumicë po jetojnë dobët. Kur kjo klasë politike nuk zbriti në popull për ti qajt hallet dhe problemet më të cilat po përballën. Vetëm individët e caktuar po e shtrijnë dorën e bamirësisë për varfanjakët të cilët përditë po shtohen. Ne secilin segment të jetës gjendja nuk është aspak e mirë, e këta na shesin kopalla së gjithçka është në rregull. Tash veç i kanë filluar kalkulimet politike së kush do të bëhet president i vendit, kur Kosova po përballet më krizën më të rënd politike dhe institucionale. Kjo klasë politike siç e kam thënë shumë herë deri më sot në shkrimet e mia do të duhej të largohen nga skena politike për të mirën e Kosovës…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...