Published On: 3 Prill, 2016

Gjinekologu: Ja 5 sekretet e vaginës

Me aq shumë theksim në medie për trup të përsosur, femrat po bëhen shumë analitike, mirëpo duhet thënë qartë se ç’është normale dhe e shëndetshme. Prandaj dr Ahmed Ismail, zbulon pyetjet dhe temat më të shpeshta të pacienteve të veta:

Nuk ekziston vaginë me pamje të përsosur

Buzët e mëdha kanë gjatësi mesatare prej 8,1 cm  që i përgjigjet madhësisë së llakut mesatar të thonjve. Megjithatë, distanca e madhësisë është dukshëm më e madhe në studim thuhet se është nga 4,5deri në 11,5cm. Buzët e vogla rrethojnë vrimën e vaginës, por është interesante që buza e majtë e vogël është mesatarisht diç më e gjerë rreth 2,1 cm, ndërkaq e djathta rreth 1,9 cm. Buza e majtë e vogël është mesatarisht e gjatë rreth 4 cm, ndërsa e djathta e gjatë rreth 3,8.

Mesatarja e gjerësisë së kiltorisit është rreth 0,8 cm (ndërsa distanca e gjerësisë së pjesëmarrëseve në studim është prej 0,2 deri në 2,5 cm). Gjatësia mesatare është 1,6 cm, me distancën prej 0,4 deri 4,0 cm. Madhësia e klitorisit nuk ka ndikim në intensitetin ekënaqësisë së femrës.

Nëse nuk ka dhembje, nuk ka nevojë për labioplastikë

Të gjitha vaginat zgjerohen gjatë aktit seksual, ndërkaq numri i marrëdhënieve ndikon në madhësi. Sipas studimit të më shumë se 200 femrave, kanali vagjinal mesatarisht është i gjatë 9,6 cm, ndërkaq i gjerë 2,5 deri 3,5 cm. Femrat me gjerësinë e rreth dy centimetrave, më së shpeshti ndiejnë dhembje dhe realisht janë kandidate të vetmepër operacion,transmeton Telegrafi.

Vagina ndryshon me kalimin e viteve

Madhësia e buzëve të mëdha nuk ka lidhje me madhësinë e vagjinës, ndërkaq është interesante edhe ajo që buzët zvogëlohen gjatë plakjes së femrës. Në moshën njëzetvjeçare buzët e jashtme zvogëlohen në krahasim me madhësisë në pubertet, ndërkaq në moshën 30-vjeçare më së shpeshti shfaqen pjesët e errëta të lëkurësnë vagjinë të cilat janë të lidhura me ndryshimet hormonale.

Në moshën e vonshme, lëkura e vaginës plaket në të njëjtën mënyrë si edhe lëkura e pjesëve të tjera të trupit për shkak të humbjes së kolagjenit, ndërkaq qimet fillojnë të thinjen diçka më vonë se sa flokët.

Mos e krahasoni vaginën tuaj me të tjerave

Ekzistojnë dallime në pamje të vagjinës, duke pasur parasysh rritjen dhe gjenetikën, andaj p.sh. kinezetkanë të shprehur dukshëm më pak buzët e jashtme dhe klitorisin se sa rusete kështu me radhë. Krahasimi nuk ka kuptim, ndërkaq bukuria e vagjinës është si edhe bukuria e gjithë gjërave të tjera  varet nga ai e shikon.

Nëse është e pastër dhe e shëndetshme është e përsosur

Vagina pastrohet vetvetiu, pikërisht i tillë është roli i lëngut vagjinal, që është dukuri krejtësisht normal dhe e zakonshme.

Lëngu i tejdukshëm apo i bardhë është pasojë e ndryshimit të nivelit të hormoneve dhe i vetë pastrimit të mureve të vagjinës, ndërkaq lëngu shpëlan bakteret, qelizat e plakura dhe patogjene të ndryshme dhe pengon hyrjen e tyre në mitër. Për këtë arsye nuk ekziston nevoja për përdorim të shamponëve të parfumosur, të cilët mund të shkatërrojnë vlerën natyrore të thartirës pH.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...