Published On: 27 Maj, 2017

Gjermania po e krijon ushtrinë europiane

Larg prej vëmendjes së mediave kryesore, Gjermania dhe dy prej shteteve anëtare të BE-së, aleate të gjermanëve, Republika Çeke dhe Rumania, pa e bërë të madhe kanë ndërmarrë një hap radikal drejt asaj që mendohet si ushtri e BE-së, njëherësh duke iu bishtnuar politikave lëmsh që lidhen me të. Këto shtete njoftuan integrimin e forcave të tyre të armatosura, shkruan sot Koha Ditore .

Nuk është se krejt ushtria rumune do t’i bashkohet Bundeswehrit, e as forcat e armatosura çeke nuk do të bëhen nëndegë e ushtrisë së republikës gjermane.

Por në muajt e ardhshëm, secili shtet do të integrojë nga një brigadë të sajën në kuadër të ushtrisë gjermane: Brigada e 81-të e mekanizuar e Rumanisë do të bashkohet me Bundeswehrin në kuadër të Divizionit të Forcave të Reagimit të Shpejtë, derisa Brigada e Katërt e Logjistikës e Çekisë, që kanë shërbyer në Afganistan dhe në Kosovë, që konsiderohen forca speciale të Ushtrisë çeke, do të bëhen pjesë e Divizionit të Dhjetë të Armatosur të Gjermanisë.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...