Published On: 20 Janar, 2016

Gjermania do ta përkrahë Kosovën me 11 milionë euro

Sekretari parlamentar i shtetit në Ministrinë Federale për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, Hans–Joachim Fuchtel, është duke vizituar Kosovën. Ai paralajmëroi përkrahjen në shumën prej 11 milionë eurosh.

Sipas komunikatës së dërguar nga Ambasada e Gjermanisë në Kosovë, ai sot gjatë takimit me ministrin kosovar të financave Avdullah Hoti dhe ministrin për integrime evropiane Bekim Ҫollaku, paralajmëroi ndarjen e mjeteve të reja për bashkëpunim teknik dhe financiar në fushën e nxitjes ekonomike dhe të punësimit në shumën prej 11 milionë euro për vitin 2016.

“Këto mjete u destinohen fushave të shkollimit dual, punësimit të të rinjve, nxitjes ekonomike, si dhe një linje të re kreditore në fushën e ekonomisë së gjelbër (Green Economy)”, thuhet në komunikatën e ambasadës.

Sekretari parlamentar i shtetit Fuchtel, sipas komunikatës, është duke udhëtuar nga 17-22 janar nëpër tre vende partnere të Evropës juglindore, ndër të cilat edhe në Kosovë.

“Gjermania përkrah shtetin më të ri në kontinentin e Evropës qysh nga mbarimi i luftës së Kosovës në vitin 1999. Përveç vizitës së ndërmarrjes për ngrohje publike Termokos, një ndërmarrje bujqësore dhe një vendbanimi të banuar me romë, delegacioni do të informohet edhe rreth punës së Qendrës Informuese Gjermane Për Migracion, Arsim dhe Karrierë (DIMAK). Bisedat me ministrat Hoti dhe Ҫollaku nuk kishin të bënin vetëm me shkëmbimet aktuale rreth temave të migrimit dhe riatdhësimit, por edhe rreth mundësive se si Gjermania mund të ndihmoj më shumë në të ardhmen në krijimin e përspektivës për njerëzit në vendin e tyre. Në kuadër të kësaj ai paralajmëroi mjetet e reja në shumën prej 11 milionë eurosh”, thuhet më tej.

Para ardhjes së tij në Kosovë, ai kishte vizituar Bosnjën dhe Serbinë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...