Published On: 8 Gusht, 2016

Gjermani: Azilkërkuesit shqiptarë refuzojnë daljen nga kisha

Një konflikt i gjerë mes azilkërkuesve shqiptarë dhe bistumit të kishës “Regensburger Dom” në Regensburg të Gjermanisë, njofton korrespodenti i agjencisë së lajmeve INA.
Si shenjë mirësie, Prifti i kësaj kishe kishte pranuar 5 familje  nga Kosova dhe Shqipëria (45 persona) dhe ca individë vetjakë që kërkuan mbrojtje për tu përkujdesur për ta duke ofruar atyre mbijetesën sadopak normale. Që nga fillimi, Organet e sigurimit shtetëror përkatësisht enti i azilit kishte tentuar që të nxjerr këto familje me dhunë nga Kisha për të dërguar ato nëpër qendrat e azilit, por që prifti i kësaj kishe kishte kundërshtuar këto organe dhe kishte ndaluar hyrjen në Kishë.

Vetëm pas pak ditësh shpërtheu një konflikt mes azilkërkuesve dhe Priftërinjëve të kësaj kishe. Ca nga azilkërkuesit kishin thyer rregullt shtëpijake dhe kishin demoluar ca nga mobiljet dhe objektet e kësaj kishe. Për këtë arsye, drejtoria e kishës është detyruar të shtroj padinë ndaj 3 personave tëcilët ditën e djeshme nuk u paraqitën në Gjykatë. Gjykata ka urdhëruar që këta 3 persona të kapen dhe menjëher të eskadrohen për në vendlindje.

Drejtoria e kishës refuzon të largoj me dhunë këta 45 persona nga kisha si dhe refuzon që organet shtetërore të hyjnë me dhunë në këtë kishë. Sipas të dhënave të mediave gjermane, Drejtoria e kishës ka ndalur furnizimin me ushqim të këtyre azilkërkuesve vetëm e vetëm që këta të largohen vetëvehti dhe pa dhunë nga kjo kishë. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...