Published On: 4 Shkurt, 2016

Gjenerali Breedlove informohet në detaje nga BE-ja, UNMIK-u, OSBE-ja dhe EULEX-i! Asnjë premtim për ushtri

Komandanti suprem i NATO-s viziton shtabin qëndror të NATO-s në Kosovë

nato-fsk

Gjatë një vizite dy ditore në selinë e NATO-s në Prishtinë, Gjenerali Philip M. Breedlove, Komandanti Suprem i Forcave Aleate për Evropë, u takua me trupat e Forcës së Kosovës duke theksuar përkushtimin e vazhdueshëm të NATO-s për stabilitetin e të ardhmes së Kosovës.

Gjenerali Breedlove u informua nga Gjeneral Majori Luigi Guglielmo Miglietta, Komandanti i KFOR-it, dhe stafi i shtabit ndërkombëtar mbi zhvillimet e fundit në situatën aktuale të sigurisë në Kosovë dhe në rajonin e Ballkanit.

“Është shumë inkurajuese për të parë se si kontributi i KFOR-it për stabilitetin e situatës së sigurisë këtu ka krijuar kohë dhe hapësirë të nevojshme për aq shumë progres. Sigurisht ka ende shumë për t’u bërë, por përparimi është i dukshëm “, tha Breedlove.

Gjenerali Breedlove kishte dy takime shumë informative dhe të dobishme me disa nga ambasadorët e shteteve kontrubuese në misionin e KFOR-it, si dhe me përfaqësuesit e komunitetit ndërkombëtar: BE-së, UNMIK-ut , OSBE-së dhe EULEX-it.

“Derisa Kosova ecën përpara dhe përqafon të ardhmen e saj, NATO do të mbetet e përkushtuar për të bërë pjesën e saj, për të kontribuar në stabilitetin këtu,” shtoi Breedlove. “Ne do të mbajmë një prezencë fleksibile, parandaluese dhe do të bëjmë ndryshime vetëm atëherë kur situata e sigurisë e lejon një gjë të tillë.”

Më vonë në orët e pasdites, Gjenerali Breedlove u takua me Presidenten e Kosovës dhe Kryeministrin. Ata i shprehën Gjeneralit Breedlove vlerësimin për kontributin e rëndësishëm të bërë nga ushtarët e KFOR-it në ruajtjen e sigurisë dhe stabilitetit në Kosovë.

“KFOR-i vazhdon të kontribuojë në ruajtjen e një mjedisi të sigurtë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë”, tha Breedlove.

Me përfundimin e vizitës, Gjenerali Breedlove shfrytëzoi mundësinë për të ngrënë shujtën e mëngjesit me trupat dhe udhëheqësit.

“Unë dua të falënderoj secilin nga të gjithë ju për punën e madhe që po bëni këtu, ne nuk do të ishim të suksesshëm pa përkushtimin dhe përpjekjen tuaj”, tha Breedlove.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...