Published On: 25 Janar, 2016

Gjatë vitit 2015 u grumbulluan 36.000 euro

  • Mbledhja e rregullt e Kryesisë së ShKSh “Salih Çekaj” në Pfaffenhofen

Maxhun Smajli

 

Kryesia e Shoqatës Kulturore Shqiptare “Salih Çekaj” në Pfaffenhofen, mbajti mbledhjen e saj të rregullt me tri pika të rendit të ditës; -Raportim pune për vitin 2015, -Prezantimi i planit të punës për vitin 2016, si dhe shpërndarja e detyrave për organizimin e Akademisë përkujtimore për dr. Ibrahim Rugovën.

Prezantimin e raportit të punës së shoqatës për vitin 2015 e bëri, Osman Ferizi, kryetar. Në këtë raport flitej për një punë të madhe organizative të shoqatës, e cila duke u ndihmuar edhe nga bashkatdhetarë të shumtë në diasporë, por edhe në atdhe, arriti që të grumbulloi mbi 36.000 euro, prej tyre vetëm 5000 euro ishin nga anëtarësia e gjerë e shoqatës. Çka do të thotë, se kjo shoqatë ka depërtuar në familje të shumta shqiptare anë e këndë Europës dhe Kosovës.

Për ndërtimin e shtëpisë së ushtarit të UÇK-s, Xajë Çela nga Tropoja, janë grumbulluar 15.000 euro, 2500 euro janë investuar për renovimin e shtëpisë së ushtarit të UÇK-së, Ismet Kyqyku, në lagjen Arbana të Prizrenit, 1500 euro ndihmë për qytetarin nga Shtutica e Skënderajit, Hetem Berishën. Për festat e fundvitit me 200 euro është ndihmuar Lulzim Shijaku nga Shtimja dhe Nazmi Arifi nga Prizreni me 100 euro. Me 130 euro është ndihmuar edhe Biblioteka Popullore Shqiptare “Prof. Mark Krasniqi” në Pilsting.

Përveç grumbullimit dhe shpërndarjes së të mirave materiale, kjo shoqatë ka organizuar edhe aktivitete të ndryshme kulturore, sportive dhe Akademi përkujtimore për heronjtë e kombit; Salih Çekaj dhe Agim Ramadani.

Pastaj, në mënyrë organizative, në emër të shoqatës, u janë përgjigjur ftesave për pjesëmarrje në tubime të ndryshme festive dhe përkujtimore; Starnberg, Landau an der Isar, Moosburg, në BPSH “Prof. Mark Krasniqi” në Pilsting, Koblenc, si dhe në Baden të Austrisë.

Po ashtu, anëtarët e Kryesisë së shoqatës kanë bërë vizita të shumta morale të bashkëpunimit dhe raportimit për suksesin e shoqatës në anëtarësinë e saj të gjerë. Veprim ky, që ka ndikuar tek anëtarësia e saj e gjerë për t’i qëndruar besnik shoqatës në rrugën e saj kombëtare me karakter moral, kulturor dhe humanitar.

Për ShKSh “Salih Çekaj”, viti 2016, është i ngarkuar përplot me aktivitete të ndryshme humanitare, kulturore dhe sportive. Por, më kryesorja është ngritja e shtatores së Nënë Terezës në Pfaffenhofen me 18 qershor. Dhe, për këtë shoqatës i mungojnë edhe 2500 euro. Kjo do të thotë se një intervenim i vullnetmirëve do të jetë një shtytje e madhe për shoqatën “Salih Çekaj”.

Dhe për fund, kjo shoqatë është nikoqire dhe bashkorganizatore e Akademisë përkujtimore për dr. Ibrahim Rugovën, të organizuar nga Dega e LDK-s për Gjermani dhe Nëndega e kësaj partie për Bayern, e cila do të mbahet me 24 janar, duke filluar në orën 14.00. Akademia do të mbahet në këtë adresë; Schulstr. 15 ( Maria Lutz Schule) / 85276 Pfaffenhofen.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...