Published On: 28 Shtator, 2016

Gjata: Prokuroria është e ‘përfshirë’ e gjitha në një skandal të tillë (Video)

Debati mbi transfertat e parave në banka, investigimi i tyre, organet që mund të realizojnë një gjë të tillë dhe deri tek ata qytetar që denoncojnë akte të tilla ka qenë një nga shinat që ka kaluar debati i mbrëmjes në emisionin Opinion.

Sipas juristit Çlirim Gjatës ai që denoncon një akt korruptiv kurrë nuk merr fajësinë.

Prokuroria vepron në mënyrë të centralizuar, të paktën deri tani, me reformat e reja kushtetuese kanë ndryshuar disa gjëra. Pra Prokuroria është një organ i centralizuar, nuk mund të bëjë veprime pa u raportuar nga oficeri i policisë, tek prokurori, mundësisht dhe ky i fundit tek shefi i vet. Pa bërë një raport për punën nuk mund të bëhen veprime pa u marr firmat direkt tek shefat e Prokurorisë> Tani çështja është e tillë, një variant thotë se oficeri i policisë e ka bërë me kokën e vet atë punë. Kjo është çështje hetimi, këtë do ta nxjerrë policia. Por nuk mund ta përjashtojë nga përgjegjësia dhe shefin e tij, madje deri tek shefi i tij. Dy vjet të mbahen çështje të tilla, dhe të plasin skandale të tilla, në kohën kur ato deklarohen se janë para të pastëra, por ti do japësh kaq para ti çlirojmë se ndryshe nuk bëhet kjo punë”, tha Gjata.

Shiko videon: 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...