Published On: 23 Mars, 2016

Gjakë e lot në Bruksel, ”I bukuri im”


Nga Mejreme Azemi

Gjakë e lot sot në kryeqytetin e Belgjikës ku jam rritur dhe ku jetoj.

Gjakë e lot në “Bruxelles, ma belle” (Bruksel, i bukuri im), siç thonë banorët e tij, që ka mirëpritur gjithmonë me krahë hapur ata që kërkonin azil.

Gjakë e lot sot në kryeqytetin e Evropes. Gjakë e lot në Bruksel ku themeluesit e Bashkimit Evropian kanë vendosur të punojnë që të realizohet ëndrra e një paqe të përjetshme në kontinentin tonë.

Këtu kanë jetuar dhe vepruar në liri të plotë Faik KONICA, Muharrem BAJRAKTARI dhe Gani AZEMI.

Në Bruksel është shkruar një faqe e rëndësishme e historisë së diplomacisë shqiptare.

Këtu janë organizuar manifestimet e para në Evropë kundër komunizmit në Shqipëri dhe për pavarësinë e Kosovës.

Këtu është pritur shpesh Presidenti Ibrahim RUGOVA qe nga vitet ’90 me respekt dhe admirim si të ishte Kryetar i një shtet të fuqishëm.

Faleminderit, Bruksel.

Ne Shqiptarët, jemi me ty.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...