Published On: 28 Janar, 2016

GESH: FBI kërkon prej Maqedonisë arrestimin e të dyshuarve për aferën “Telekom”?

Pas pranimit të dëshmisë, së Slobodan Bogoevskit për rastin e “maxhar Telekomit nga Gjykata e New York-ut, FBI ka ngritur akuza për të gjithë të involvuarit në aferën më të madhe korruptive të ndodhur ndonjëher në Maqedoni, sipas dëshmisë të cilën Slobodan Bogoevski ua kishte dhënë avokatëve të tij dhe më pas edhe të deklaruar personalisht para gjykatës së New York-ut. Të akuzuar nga Maqedonia do të jenë ish-Kryeministri i Qeverisë së Maqedonisë, Vlado Buçkovski, ish-Ministri i transportit dhe lidhjeve, Xhemali Mehazi, zv.Kryeministri i atëhershëm dhe aktual në Qeverinë e Maqedonisë, Musa Xhaferi dhe Kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti. Të gjithë akuzohen për më shumë vepra penale, për krim të organizuar, mitmarrje, keqpërdrim të detyrës zyrtare,… e të tjera!
Siç merret vesh, nga FBI tashmë është lëshuar kërkesë zyrtare përmes rrugëve diplomatike deri te Shteti i Maqedonisë për arrestimet e të lartpërmendurve dhe paraqitjen e tyre përpara Gjykatës së New york-ut.
Në këtë fazë, opinioni është i njohur se edhe Prokuroria e Maqedonisë ka filluar hetimin për rastin “Maxhar Telekomit”! Prokuroria këtë po e bën vetëm pasi u bë publike dosja e rëndë korruptive për ish dhe zyrtarë aktual të qeverisë së Maqedonisë, nga procesi gjygjësor për rastin “maxhar telekom”, që po zhvillohet në Gjykatën e New York-ut!
Ky veprim i Prokurorisë së Maqedonisë mund të ketë për qëllim që të procedon dhe ta mbyll dëshminë e Slobodan Bogoevskit si të rrejshme apo si të pabazuar, ose dëshiron të rikthen besimin para faktorit ndërkombëtar si “Prokurori serioze” dhe kështu paralajmëron bashkëpunim me FBI-në dhe Gjykatën e New York-ut për zbardhjen e plotë të aferës ndërkombëtare korruptive që ka ndodhur në Maqedoni në rastin e “Maxhar telekomit”!
Nuk duhet dyshuar se një hetim serioz do të ndodh ndaj të akuzuarve të lartpërmendur, sepse pas këtij hetimi qëndron FBI, shërbimi më profesional dhe më i suksesshëm në luftë kundër krimit dhe korrupsionit në botë. Prandaj do pritet të zbardhen edhe vepra tjera kriminale që po ashtu kanë qenë të lidhura me këtë aferë, si është rasti i vrasjes së Halim Kasamit, i cili nga dëshmia e Slobodan Bogoevskit ka qenë ndërmjetësues në realizimin e mitmarrjes së 7.5 milion euro nga të akuzuarit kryesor të rastit “Maxhar Telekom”! /GazetaEpokaShqiptare

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...