Published On: 23 Shkurt, 2016

Gërvalla: Hashim Thaçi, si rrallëkush në Kosovë, e përfaqëson përçarjen e popullit, LDK mos e voto

Aktivistja Donika Gërvalla, nga ana e LDK-së e cila vepron në Gjermani, njëherësh vajza e të ndjerit Jusuf Gërvalla, përmes një shkrimi për media ka thënë se: Si anëtarë dhe përkrahës të LDK-së, si pjesë e strukturave të saj drejtuese, të tashme apo të kaluara,si delegatë të Kuvendit të LDK-së, apelojmë tek deputetët e LDK-së në Kuvendin e Kosovës të mos marrin pjesë në seancën e zgjedhjes së Hashim Thaçit si president i Republikës së Kosovës, kurdo që të mbahet ajo.

Fakt i pamohueshëm është se Hashim Thaçi nuk i përmbush kriteret e parapara në Kushtetutën e

Republikës së Kosovës për t’u zgjedhur President i vendit. Kushtetuta në nenin 83 përkufizon:

„Presidenti është kreu i shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit të Republikës së Kosovës“.

Hashim Thaçi, si rrallëkush në Kosovë, e përfaqëson përçarjen e popullit të Republikës së Kosovës

dhe jo unitetin. Me zgjedhjen e tij, deputetët që në start do të përcaktoheshin për një zgjedhje, e cila

shprehimisht e shkel Kushtetutën.

Mbi Hashim Thaçin rëndojnë akuza publike, në vend dhe jashtë, se ai qëndron në krye të krimit të

organizuar dhe korrupsionit, për kapjen e shtetit përmes SHIK-ut dhe rrjeteve të tjera kriminale.

Raporte të ndryshme hulumtuese brenda dhe jashtë Kosovës paralajmërojnë ndjekje të Hashim

Thaçit nga Gjykata Speciale madje edhe për krimet më monstruoze gjatë kohës së luftës dhe

menjëherë pas saj. Prandaj, përveç dëmeve të brendshme të pariparueshme, zgjedhja e Hashim

Thaçi do ta izolonte Kosovën përfundimisht nga proceset integruese perëndimore.

Të gjitha raportet e brendshme dhe të agjentëve ndërkombëtare Kosovën e rendisin ndër vendet më

të korruptuara dhe të zhvatura nga krimi i organizuar e që kanë ardhur si rezultat i keqqeverisjes dhe

kapjes së shtetit nga Thaçi dhe partia tij dhe bashkëpunimi i tij me krimin e organizuar.

Pasojat e shkeljes së premtimit zgjedhor për të mos hyrë në koalicion me PDK-në janë më evidente

se kurrë. Kjo politikë e Isa Mustafës dhe grupit rreth tij vë në pikëpyetje thjesht ekzistencën e LDK-
së, por edhe të deputetëve të saj në të ardhmen.

Deputetët e LDK-së e kanë në dorë që LDK-në ta largojnë nga pragu i humnerës dhe ta kthejnë në

rrugën e parimeve dhe traditës së saj. Lidhja Demokratike e Kosovës, nën drejtimin e Dr. Ibrahim

Rugovës, qytetarët e Kosovës i ka bashkuar në luftën për liri, pavarësi dhe demokraci. Sot nuk

mundet po ajo LDK ta bëjë president të Kosovës Hashim Thaçin, një nga armiqtë më të përbetuar të

Ibrahim Rugovës dhe të LDK-së, si në luftë, ashtu edhe në paqe. Presidenti i Kosovës duhet të jetë

një figurë unifikuese dhe me autoritet, e cila duhet gjetur si rezultat i një kompromisi të shëndoshë

të forcave politike dhe jo i pazareve mes funksionarëve politik.

Hashim Thaçi e çnderon karrigen e Presidentit të Republikës së Kosovës. Ai si president vetëm sa

forcon radikalizmin dhe ekstremistët dhe rrezikon stabilitetin e vendit.

Votuesit dhe anëtarët e LDK-së do të kërkojnë përgjegjësi politike nga secili prej deputetëve që

merr pjesë në lojën për ta bërë Thaçin president dhe do t’iu refuzojnë votën dhe besimin në të

ardhmen. Secili deputet i LDK-së duhet t’i përgjigjet pyetjes se a është për Hashim Thaçin apo për

LDK-në. Por mbi të gjitha të gjejë për vete përgjigjen se a është për Hashim Thaçin apo për

Republikën e Kosovës.

Lista e nënshkruarve

(të renditur sipas alfabetit)

Agim Kafexhiu Kryetar i Nëndegës së LDK-së Arra (nëndega më e madhe në

Azem Zemaj Ish-Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Berlin

Blerim Hajdaraj Nënkryetar i Degës së LDK-së në Gjermani;

Demë Jashari Nënkryetar i Nëndegës së LDK-së në Lausanne

Donika Gërvalla Kryetare e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Dega në Gjermani;

Drita Maliqi Ish-deputete në Kuvendin e Kosovës;

Emrush Qekaj Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së;

Enver Seferi Nënkryetar i Degës së LDK-së në Norvegji

Ergyn Janovali Kryetar i Nëndegës së LDK-së Tophane II në Prishtinë

Fahredin Shehu ish-anëtar i kryesisë së Degës së LDK-së në Rahovec

Fazli Hajdaraj Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Rheinland-Pfalz;

Fehmi Gagica Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Willisau

Fetah Berisha Kryetar nderi dhe themelues i Degës së LDK-së në Rahovec;

Rahovec)

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Delegate e Kuvendit Qendror të LDK-së;

Nënkryetare e Degës së LDK-së Gjermani (1993-1997);

Zëdhënëse e LDK-së në Gjermani (1998-1999)

ish-këshilltare komunale në Gjilan;

ish-kryetare e Forumit të Gruas të LDK-së në Gjilan

Kryetar i Aktivit të LDK-së në Sigmaringen (1993-2006)

Sekretar i Degës së LDK-së në Norvegji (1992-2007)

Hafiz Gagica Kryetar i Degës së LDK-së në Gjermani (1990-2003);

Hajdar Sadrija Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Halim Huruglica Veprimtar i LDK-së që nga themelimi i saj;

Ibrahim Kryeziu Ish-kryetar i Degës së LDK-së në Rahovec;

Idriz Zeqiraj Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Bavari;

Ilaz Kadriu Kryetar i Nëndegsës së LDK-së në Brug

Ismail Sopi Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Petrovc;

Ismet Krasniqi Sekretar i Degës së LDK-së në Zvicër

Jeton Lajqi Kryetar i Nëndegës së LDK-së Rugovë

Kristë Markaj Anëtare e Kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër

Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Gjermani

ish-deputet i Kuvendit të Kosovës;

ish-kryetar i Degës së LDK-së në Rahovec;

i burgosur politik i viteve ’80

Kryetar i Kolegjiumit të Degëve të LDK-së në Evropë, SHBA,

Kanada dhe Australi

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Ish-kryetar i Degës së LDK-së në Zvicër (1993 – 1997)

Ish-kryetar i Nëndegës së LDK-së në Dobërçan

i burgosur politik i viteve ’80

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së;

Ish-anëtar i kryesisë së Degës së LDK-së në Gjermani (që nga vitet

’90)

Delegat i Kuvendit Komunal, Kamenicë

Sekretar i Nëndegës së LDK-së në Olten

Kujtim Hajdaj Kryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Dega në Beneluks

Lush Cana Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Mark Prenkaj Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Bernë

Mensur Salihu-Kralani Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Zimmerberg (ZH)

Muhamet Leka Nënkryetar i Nëndegës së LDK-së në Nidwalden

Musa Sylejmani Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër

Mustafë Ramosaj Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Shable

Naser Arifi Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Dobërçan

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Kryetar i Kuvendit të LDK-së në Beneluks (1990-1994)

Naser Rugova Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Nazmi Peci Bashkëthemelues i Degës së LDK-së në Zvicër

Osman Sheholli Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Schwyz

Petrit Bicaj Kryetar i Nëndegës së LDK-së Ulpiana në Prishtinë

Prek Buzhala Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër

Qamil Çekaj Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër

Dr. Qazim Cana Ish-anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Rahovec

Prof. Qerim Rexhepi Themelues i Degës së LDK-së në Rahovec;

Remzi Durmishi Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Zvicër

Rexhep Gjergji Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Sabedin Bajrami Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Bremgarten Wholen

Sadri Kastrati Veprimtar i shquar i Degës së LDK-së në Rahovec

Sallah Januzi Kryetar i Nëndegës së LDK-së në St. Gallen

Sami Blakaj Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Berlin

Saim Tahiraj Nënkryetar i Degës së LDK-së në Zvicër,

Skënder Osdautaj Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Delemont

Dr. Shaqir Shala Koordinator i Nëndegës së LDK-së në Solothurn

Shefqet Dibrani Kryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Dega në Zvicër;

Tahir Thaçi Ish-anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Rahovec

Vehbi Ferizi Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Vevey-Villeneuve – Montreux

Xhemajl Haxhiu Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Zofingen

Xhemajl Hoxha Kryetar i Nëndegës së LDK-së në Bavari (1990-1992);

Zize Pepshi Nënkryetare e Degës së LDK-së në Zvicër

Zyfer Llabjani Kryetar i Nëndegës së LDK-së në La Sarraz

Jemi të ndërgjegjshëm që kjo listë është vetëm një pasqyrë shumë e kufizuar e përfaqësuesve të

panumërt të strukturave të LDK-së, të cilët i bashkohen këtij apeli. Të gjithë ata që dëshirojnë ta

nënshkruajnë apelin mund ta bëjnë këtë duke na dërguar një email në adresën: ldkapel@gmail.com

deri ditën e enjten në mëngjes më 25 shkurt në orën 9:00.

Ish-ushtar i njësisë speciale Garda e Republikës „Skënderbeu“ e

themeluar në kuadër të FARK

Ish-ushtar i UÇK-së në zonën operative të Karadakut

ish-deputet i Kuvendit të Kosovës

ish-nënkryetar i Degës IV në Prishtinë

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

ish-anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Rahovec

Anëtar i Kryesisë së LDK-së (1990-1998)

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Delegat i Kuvendit Qendror të LDK-së

Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Gjermani (1990-1997)

Delegate e Kuvendit Qendror të LDKsë

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...