Published On: 20 Janar, 2016

Gecaj: Vetëvendosje si Koreja e Veriut me ide të marra

Gecaj nuk e ka të njëjtën shpresë edhe tek Vetëvendosje, të cilën e quan mendësi e Koresë së Veriut me ide të marra.

Bajram Gecaj nga LDK-ja thotë se nuk ka tejkalim të krizës pa bisedime, e të cilat po vazhdojnë të refuzohen nga opozita. Duke u thirrur në deklaratat e Lordit Robertson, zëvendësministri Gecaj tha se nuk mund të shkatërrohet shteti duke pas qëllim rrëzimin e Qeverisë. Madje ai thekson se zhvillimet e fundit nuk kanë të bëjnë me kundërshtime pozitë-opozitë, por sipas tij me këto veprime po sulmohet esenca e shtetit.

 Gecaj mohon gjithashtu mundësinë e shkuarjes së vendit në zgjedhje. Sipas tij me këtë atmosferë dhune të krijuar nga opozita, nuk mund të ketë zgjedhje fer e të drejta. Për më tepër, sipas tij është e rrezikshme që dhuna aktuale e cila po ndodhë në Parlament e Rrugë,lehtë mund të bartet tek vendvotimet.

Megjithatë, Gecaj shpreson në reflektimin e opozitës, përkatësisht të AAK-së e NISME-s me qëllim që vendit t’i kthehet normalitet. Për Vetëvendosjen ai nuk ka fjalë të mira….Sipas tij kjo lëvizje ka dëshmuar se për qëllim ka marrjen e pushtetit përmes përmbysjes dhe se filozofia e tyre nuk lejon që të jenë vazhdimësi, ata donë të fillojnë nga zero-ja. Mendësi e Koresë së Veriut me ide të marra vlerësohet Vetëvendosje nga ai

E nëse nuk do të ketë reflektim të opozitës, Gecaj thotë se pritet të kemi përsëritje të skenarëve të cilat u panë në seancat e kaluara të Kuvendit…Ndonëse sipas tij, këto veprime janë tërësisht të pakuptimshme më, meqë si të tilla nuk po përkrahen nga askush./rtk/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...