Published On: 10 Nëntor, 2016

Gazeta greke “Protothema”: “Edi Rama ka arritur fitoren e parë ndaj Greqisë”

Rama Kotzias

Kështu shkruan një nga gazetat më të mëdha greke, “Protothema”.

Gazeta greke shkuan se BE ka publikuar një raport pozitiv ndaj Shqipërisë, pavarësht nga klima e tensionuar së fundmi, për shkak të prishjes së 19 shtëpive në Himarë, .

Në artikullin e gazetës “Protothema” theksohet se pavarësisht kërcënimeve të shefit të diplomacisë greke për bllokimin e rrugës europiane të Shqipërisë, kjo nuk ka ndodhur.

“Në progres raportin e Komisionit Europian për mbrojtjen e të drejtave të njeriut vlerësohet se Shqipëria është gjerësisht në përputhje me standardet evropiane.

Përveç kësaj, raporti i Komisionit Evropian thekson rolin konstruktiv të Shqipërisë në bashkëpunimin rajonal dhe ruajtjen e marrëdhënieve të mira fqinjësore me të gjitha vendet në rajon, por edhe në pjesëmarrjen e nismave rajonale, ku, ndër të tjera, përfshin bashkëpunimin për krizën e emigrantëve në Ballkan”, shkruan gazeta greke “Protothema”.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...