Published On: 15 Maj, 2016

Gashi: Pjesë e luftës për kapjen e shtetit me çdo kusht ishte Kadri Veseli, ish shefi i SHIK-ut

 

Kadri Veseli, kryetari i Kuvendit të Kosovës, në një deklarim të tij mundohej ta poshtëronte dr.Ibrahim Rugovën, duke e deklaruar të dështuar politikën e udhëhequr nga ai. Ai pat deklaruar se lufta paqësore e Ibrahim Rugovës nuk po jepte rezultate.
“Ibrahim Rugova ka bërë një formë të rezistimit. Por, dihet se kjo nuk funksiononte pasi që Serbia nuk pranonte paqësoren. Shembull ishte Kroacia dhe Bosnja, ku Arkani dhe kriminelët serbë – pasi bënin masakra – vinin e bënin xhiro në Kosovë. Kjo ka qenë arsyeja pse filluan luftën”, ka thënë Kadri Veseli.
Këtë deklaratë të Veselit, politikani Arbër Gashi ka thënë se edhe ai një kohë ka menduar sikurse Kadri Veseli, demokratike e vlerësonte me notë maksimale dhe identifikohej plotësisht me të.
“Të jemi të sinqertë para opinionit është detyrë, sepse Konferenca e Dejtonit më bëri dhe mua asokohe të mendoj për nja dy-tre muaj njësoj sikurse flet Kadri Veseli sot. Megjithatë, tani ka ardhur koha kur jo vetëm Kadri Veseli, por edhe të gjithë ata që mendojnë si ai ta pranojnë faktin që e nxjerrin në dritë dëshmitë e shumta materiale, se Kosova e viteve të ‘90-ta në arenën ndërkombëtare përfaqësohej përmes një lideri tepër karizmatik, të cilin bota demokratike e vlerësonte me notë maksimale dhe identifikohej plotësisht me të”.
“Lëvizja e rezistencës paqësore kundër pushtimit serbomadh e iniciuar nga Rugova ishte arma më e fortë që posedonte Kosova e atyre viteve. Koha po e dëshmon, se presidenti Rugova ishte i vetëdijshëm për realitetin armiqësor që e rrethonte, ishte njohës shumë i mirë i mentalitetit tonë, i njihte në detaje dobësitë e shtetit shqiptar të kohës dhe pasojat që kishte lënë atje lufta vëllavrasëse, sistemi komunist dhe izolimi i plotë gjysmëshekullor. Mbi të gjitha, Rugova e njihte shumë mirë historinë e Kosovës, kontributin e saj dhe luftën shekullore për çlirim e bashkim me Shqipërinë”.
“Presidenti Rugova kishte parasysh viktimat e panumërta të popullit shqiptar të Kosovës gjatë Luftës së Dytë Botërore, viktima të cilat sot e kësaj dite nuk i përmend dhe përkujton asnjëherë Kadri Veseli me shokë. Qëllimi i Rugovës pra, ashtu siç e nxjerrin faktet që disponojmë, ishte shmangia me çdo kusht e ripërsëritjes së historisë tragjike për Kosovën dhe shqiptarët. Përballë kësaj përpjekje titanike të presidentit Rugova dhe mbështetësve të tij për internacionalizimin e çështjes së Kosovës, në krahun tjetër kishte edhe organizime, përpjekje dhe veprimtari që synonin përgatitjen e rezistencës së armatosur”.
“Pra, në atë kohë kemi të bëjmë me dy organizime ushtarake, njëra institucionale dhe e drejtuar ekskluzivisht kundër okupatorit serbomadh dhe tjetra që synonte deklarativisht dëbimin e Serbisë, por parësore kishte marrjen e pushtetit me çdo kusht. Pjesë e luftës për kapjen e pushtetit me çdo kusht ishte edhe Kadri Veseli, ish shefi i SHIK-ut dhe kryetar aktual i Parlamentit të Kosovës”, thotë politikani Arbër Gashi, sekretar i Përgjithshëm i Ballit Kombëtar Demokrat.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...