Published On: 7 Tetor, 2016

Gashi: Azem Syla edhe për një kohë mbetet në paraburgim

Avokati, Tomë Gashi, përmes një shrkimi në “facebook”, ka bërë të ditur se ish-deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Azem Syla, me aktvendim të Gjyqtarës së EULEX-it, mbetet në fuqi vendimi  mbi caktimin e paraburgimit ndaj Sylës deri me 22 nëntor 2016, transmeton GazetaBlic.

Ja shkrimi i plotë:

Z.AZEM SYLA EDHE PËR NJË KOHË MBETET NË PARABURGIM SIPAS AKTVENDIMT TË GJYKATËS SË APLEIT
Me aktvendimin e Gjyqtarës së EULEX-it-Gjyqtarës së procedurës paraprake mbetet në fuqi vendimi mbi caktimin e paraburgimit ndaj z.Azem Syla deri më 22.nëntor 2016.
Gjyqtarja e Eulex-it ka konsideruar se duhet të mbetet në fuqi vendimi mbi caktimin e masës së paraburgimit ndaj z.Azem Syla deri më 22.nëntor 2016 për shkak të rrezikut të përgjithshëm të tentimit të ndikimit në dëshmitarë të mbrojtur.
Gjyqtarja ka konsideruar se kontaktimi i dëshmitarit të mbrojtur 2 në emër të z.Azem Syla paraqet pengim të përgjithshëm të procedurave gjyqësore dhe jo thejshtë vetëm tentim të frikësimit të dëshmitarit.
Është pak sa e quditshme se si mund të frikësohet dëshmitari që ka dhënë deklaratë dhe i cili ka deklaruar se asnjëherë nuk ka qenë i frikësuar, i kërcënuar dhe se atij nuk i është kërkuar që të ndryshoj dëshminë e tij kundër z.Azem Syla dhe të tjerve në rastin që nihet si rasti i quajtur “Tokat”.
Kontaktimi i dëshmitarit nga ana e të njohurit të tij është konsideruar si ndërhyrje në procedurë gjyqësore.
Paksa vendim jo i zakontë duke pasur dëshminë e dëshmitarit 2.
Rasti përsëri do të shkoj në Gjykatën e Apeli të Kosovës në Prishtinë sipas ankesës të cilën kemi të drejtë ta parashtrojmë.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...