Published On: 26 Mars, 2016

Fuqizohen demokristianët, PDKI integrohet në PSHDK, kryetar Ukë Berisha

Partia Shqiptare Demokristiane e Kosovës dhe Partia Demokristiane për Integrim, u bashkuan përsëri sot pas 11 viteve që kur këto dy parti ishin ndarë në dysh.

Kryetar i kësaj partie u zgjodh Ukë Berisha, i cili ishte kryetar i Partisë Shqiptare të Demokristianëve të Kosovës, ndërsa nënkryetari u zgjodh kryetari i partisë Demokristiane për Integrim, Zef Morina.

Para se të miratohej bashkimi i këtyre dy partive, kryetarët mbajtën fjalime nëpërmjet të cilave tregua sakrificat dhe punën e pandalshme që kanë bërë demokristianët për Kosovën.

Morina fajtor për përçarjet e dikurshme politike i la subjektet të tjera politike të Kosovë dhe presionin e tyre, ku sipas tij kishin për qëllim që ta ulin zërin e demokrisianëve.

Sipas tij, gjërat ndryshuan pas çlirimit të vendit, e posaçërisht pas ardhjes në skenë politike të disa partive, të cilat të gjitha meritat për çlirimin e Kosovës ia atribuonin vetës dhe disa grupeve.

I pranishëm ishte edhe anëtari i Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës, Basri Musmurati, i cili tha se tash e tutje do të jenë një zë i përbashkët në zhvillimin e shtetit të Kosovës.

Ndërsa, Ukë Berisha, pas zgjedhjes kryetar, tha se edhe PSHDK, do qëndrojë vëllazërisht krahas vëllezërve të besimeve të tjera duke ndarë me të gjithë të njëjtin fat.

Në këtë tubim përveç përfaqësuesve janë zgjedhur edhe anëtarët e tjerë të kryesisë./KosovaPress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...