Published On: 8 Mars, 2016

Fuqia e mafiozëve!!!


Nga Skënder MULLIQI

Elitat politike në Ballkan u kanë kaluar në monotoni tashmë shumicës, me veprimet e tyre të dëmshme. Po ti analizojmë pak si figura, edhe nuk është për tu çuditur se këta janë njerëz që nuk kanë asgjë të përbashkët me njerzillëkun, e të cilët nga ana vizuale duken si banda të kohës së Al Caponës. Kur gazetat, portalet, televizionet dhe rrjetet e ndryshme sociale i paraqesin fotografitë e tyre, na duken se janë njerëz të dyshimtë, se  edhe veshjet e tyre janë veshje bandash. Pamja dhe gjuha e tyre flasin më shumë se teksti. Fytyrat e tyre, frizurat, por edhe për kah inteligjenca kanë ngjashmëri. Shumica kur i shohin duke defiluar thonë vetë me vete “A se meritojnë këta tu vihen prangat në duar a”. Edhe xhipat e zi dhe të shtrenjtë ngjajnë me xhipat e bandave të Al Caponës , apo bandave siciliane. Këtu e mora në gojë Al Caponen, por thuhet se në kohën e tij populli nuk e kishte pasur gjendjen e mjerueshme sociale- ekonomike siç e kemi sot ne, dhe shumë shtete tjera. Fuqia e mafive, gjithmonë ka diktuar edhe modën. Në vitet e ‘30-ta të kohës së krizës së madhe dhe depresionit të madh në Amerikë, gati e gjithë bota  janë veshur si mafiozët. Shumëkush ka pasur dëshirë të duket si ata, të cilët kanë marrë edhe jetëra njerëzish. Edhe në Ballkan gati të gjithë po sillen si mafiozët. Dhe, nuk është ngulitur rastësisht kjo tek të rinjtë tanë, të cilët e kanë futur në fjalorin e tyre thënien “A e pave bre qa ish ai njeri mafi” në shenjë lavdërimi sigurisht. Nuk ka gjë më keq, dhe më e dëmshme për një shoqëri sigurisht. Sidomos për Kosovën ku shumica e popullatës është nën moshën 30 vjeçare. Logjika se duhet me u pasuruar me çdo kusht pa ndjerës, është logjika më dëmprurëse për vet personin, pastaj edhe për mbarë shoqërinë. Na u ka krijuar një fotografi, ku nuk mund të dallosh cili është personi, i cili duhet ndjekur nga organet përkatëse për keqpërdorime, se cili është hajni apo edhe krimineli apo cili është i miri. Ec e dije në këtë mes se cili është i ndotur, e cili është i pastër. Më së miri ju lexues të nderuar ta gjykoni vet, se cila është gjendja sot në Kosovë e në Shqipëri, se cilët janë mafiozët politik, dhe se cilët  janë pa mafiozët. Zoti na ndihmoftë!!!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...