Published On: 15 Shtator, 2016

Fuad Ramiqi: Aktakuza ndaj meje është e motivuar politikisht!

Fuad Ramiqi, udhëheqës i Lëvizjes Islamike Bashkohu – LISBA, i cili është njëri nga pesë personat e akuzuar të enjten nga Prokuroria Speciale e Kosovës për terrorizëm, ka thënë për Insajderin se aktakuza ndaj tij është e motivuar politikisht.

“Nuk ka asgjë të bazuar në këtë çështje, që është kryekëput politike,” ka thënë Ramiqi, duke shtuar se nuk ka pranuar ende një njoftim zyrtar nga Prokuroria.

Prokuroria Speciale e Kosovës njoftoi të enjten se ka ngritur aktakuzë kundër pesë të pandehurve: Bedri Robaj, imam në xhaminë e improvizuar në lagjen Dardani të Prishtinës; Idriz Bilbani, hoxhë i komunitetit boshnjak dhe administrator i portalit stazomislama.com; Enes Goga, kryeimam në Këshillin e Bashkësisë Islame (BIK) në Pejë; Mazllam Mazllami, jeton në Prizren, imam në xhaminë e “Jeni Mahallës”; dhe Fuad Ramiqi, ryetar i Lëvizjes Islame Bashkohu – LISBA.

Sipas aktakuzës të pandehurit, Bedri Robaj dhe Idriz Bilibani, me veprimet e tyre kanë kryer veprën penale shtytja për kryerjen e veprave terroriste, ndërsa të pandehurit Enes Goga dhe Mazllam Mazllami, po ashtu sipas aktakuzës kanë kryer veprën penale nxitja e urrejtjes, përçarjes ose mosdurimit, kombëtar, racor, fetar apo etnik, njofton Prokuroria.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...