Published On: 1 Shkurt, 2016

Ftesë për dizajnin më të mirë të identitetit vizual për Bashkimin Evropian në Kosovë

  • Zyra e Bashkimit Evropian (BE) në Kosovë/Përfaqësuesi Special i BE-së, përmes kontraktuesit të tij, Pi Communications, fton dizajnerët që të propozojnë dizajnin më të mirë, i cili do të përdoret si identitet vizual në materiale të ndryshme të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë/Përfaqësuesit Special të BE-së.

Identiteti vizual i duhet të pasqyrojë idenë e Bashkimit Evropian: çfarë përfaqëson ai në përgjithësi dhe në Kosovë në veçanti. Ai dizajn duhet të tërheqë qytetarin në atë mënyrë që të jetë kreativ dhe i ndërlidhur me vlerat evropiane dhe themelin mbi të cilin është ndërtuar BE.

Bashkimi Evropian është ndërtuar mbi idenë e paqes dhe demokracisë në Evropë. Ai është një entitet i shumëllojshëm me 28 shtete anëtare. Flamuri i BE-së përbëhet prej një rrethi me 12 yje të artë mbi një fushë të kaltër. E kaltra përfaqëson perëndimin, derisa numri dhe pozita e yjeve përfaqëson plotësinë dhe unitetin. Në vitin 2000,  “ishte aprovuar si motoja e BE-së. Himni i BE-së është simfonia e 9e Ludwig van Beethoven-it.

Identiteti vizual i duhet të pasqyrojë faktin që Kosova është e vendosur për rrugën e saj evropiane dhe e ardhmja e saj ndodhet në BE. BE-ja është investitori, partneri tregtar dhe donatori më i madh i Kosovës. Gjysma e të gjitha donacioneve për Kosovën vijnë nga BE-ja, me gjithsej më shumë se 3 miliardë euro që nga viti 1999.  Asistenca e BE-së ka krijuar mijëra vende të reja pune. Ajo po përmirëson jetesën e qytetarëve të Kosovës, duke kontribuuar në progres shoqëror dhe në ndërtimin e një shoqërie më stabile, të përgjegjshme dhe të suksesshme.

Ky identitet vizual duhet të paraqesë përpjekjet dhe të arriturat e Bashkimit Evropian në Kosovë. Duhet të ketë kuptim, të tregojë diçka, të jetë i qartë dhe i thjeshtë.

Identiteti vizual i BE-së në Kosovë duhet të jetë në përputhje të plotë me Doracakun e Komunikimit dhe Dukshmërisë për Projektet e Jashtme të Bashkimit Evropian:http://ec.europa.eu/europeaid/sites/devco/files/communication_and_visibility_manual_en_0.pdfdhe udhëzuesin grafik për simbolin evropian:http://publications.europa.eu/code/en/en-5000100.htm.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...