Published On: 26 Maj, 2016

Foto+Video/ McDonald-ve u kushton më “lirë” të mbajnë rrobotë se sa punëtorë me paga minimale

Kompania “McDonald” paralajmëroi se robotët do të marrin përsipër dhe do të zëvendësojnë punë e stafit njërëzor në perandorinë e ushqimit të shpejtë, sepse kjo është më e lirë se njerëzit që punësohen qoftë edhe me paga minimale.

Ed Rensi një menazher i kësaj kompanie mësohet të ketë thënë se blerja e kamerierëve robotikë shumë të kualifikuar është një alternativë më e lirë, se sa punësimi i njerëzve me pagë minimale për të punuar në restorantet e kompanisë në të gjithë botën.

Ai paralajmëroi se humbjet e mëdha në vendet e punës janë të pashmangshme, në një kohë që komentoi se kjo do të ishte një mënyrë për të zëvendësuar njerëzit në vendin e punës.

Kjo vjen pas studimesh të shumta për të ardhmen ku punësimi i njeriut është parashikuar që në shumë sektorë të zëvendësohet nga makineritë që do të futen edhe në profesione si këshilltarë robotik, apo avokatët virtualë.


A robot carries meals during the World Robot Exhibition 2015
A "male" robot waiter delivers meals for customers at robot-themed restaurant on May 18, 2015 in Yiwu, Zhejiang province of China.
Robots deliver food to wards.This is the incredible fleet of robots providing food for almost 1,000 patients at a new #430 million super hospital.

Demonstrators demanding an increase in the minimum wage protest in front of a McDonald's restaurant on April 14, 2016 in Chicago, Illinois.

Demonstrators demanding an increase in the minimum wage to $15-dollars-per-hour march around a McDonald's restaurant on April 14, 2016 in Chicago, Illinois.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...