Published On: 15 Qershor, 2016

Formula (6 x p) lë të pazgjidhur çështjen e ribashkimit kombëtar shqiptar në Ballkan

  • Barometri diplomatik
mehdihyseni
Prof.Dr.Mehdi HYSENI
 
*** Ata që e kundërshtojnë dhe e mohojnë të drejtën e ribashkimit kombëtar dhe të Shqipërisë Etnike, vuajnë nga ineteresat e ngushta personale, nga karrierizmi për pushtet, nga lakmia për t’u pasuruar në mënyrë të pangopshme dhe të paligjshme  në kurrizin e shumicës dërrmuese të popullit, si dhe nga indoktrinimi  dhe nga sëmundja kronike  e sundimit të egër  kolonial sllav në Ballkan(1878-2016).
 
Kam kënaqësinë e veçantë, që këtë punim ta filloj  me këtë  konstatim të peshuar njerëzisht dhe kombëtarisht të Çerkin H. Pecit, i cili me plot të drejtë dhe krejtësisht në mënyrë realiste,  në frymën  e RILINDËSVE tanë të djeshëm dhe të sotëm, kurrë nuk është pajtuar me ata “bishta” dhe zagarë filoserbë, që e mohonin dhe që  ende e mohojnë ribashkimin kombëtar shqiptar për t’i realizuar qëllimet dhe interesat e tyre të ndyra antikombëtare, me qëllim që RIBASHKIMI KOMBËTAR SHQIPTAR dhe i SHQIPËRISË ETNIKE, të mbetet  status quo si këtu e  dy shekuj më parë (XIX dhe XX).
 
Kush është Çerkin H. Peci?
 
 
-Çerkin H. Peci,  Mësues, profesor dhe atdhetar i dalluar , i përndjekur  tërë jetën, i burgosur politik më se një dekadë  nga regjimet çetniko-fashiste-komunistae-titiste-rankoviqiane-milosheviqiane  të Serbosllavisë(1960-1999),  si dhe nga hyzmeqarët, klyshët dhe larot kuislingë filoserbë, vetëm pse  ishte një patriot i denjë shqiptar, dhe, vetëm pse  e donte lirinë, pavarësinë dhe ribashkimin kombëtar shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike.
 
Ja, pse Mësuesi ynë i dashur dhe patriot Çerkin H. Peci, nuk  do të ribashkohet me ata që e vetëmohojnë identitetin e tyre  kombëtar dhe atdhetar:   “Si komb u bashkofshim sa më parë. Me të poshtërit shqipfolës që mohojnë Flamurin Kuqezi, emrin Shqiptar dhe Bashkimin Kombëtar Shqiptar, kurrë mos u bashkofshim, qoftë edhe nëse na ndodh si Kartagjenës. Ç’na duhen ata që ideal kanë vetëm xhepat e vet dhe gëzimet e tyre personale. Ata turpi i mbuloftë, siç edhe do i mbulojë! Gjithmonë të përqarë me të tillët, kurrë përafrime! Fati është se na që kemi për ideal të vërtetën jemi bashkë; po edhe fatkeqësia është, se ata që ndodhen në të kundërtën janë bashkë dhe paraqesin rrezik për Atdheun!”(cituar nga FB, 2016).
 
 Edhe ky konkluzion  i argumentuar na e tërheq vërejtjen serioze se ribashkimi kombëtar është jo në “udhëkryqin” historik të tij, por në rrezikun më të madh historik, politik, diplomatik, kombëtar dhe ndërkombëtar, që edhe në shekullin XXI, të mbetet vetëm një ëndërr e shkretë, një dëshirë dhe një kërkesë e parealizueshme dhe utopike, si rrjedhim kryesisht i faktorit të brendshëm politik gjithëshqiptar.
 
Efektet negative  
 
Ky është absurdi  dhe iracionalizmi i formulës së gabuar politike brendashqiptare (6 x p), i sajuar nga shtetarët dhe nga liderët politikë në pushtet dhe jashtë pushteti (1990-2016), të cilët, në vend se të ndërtonin një strategji të përbashkët kombëtare dhe shtetërore për luftimin e kolonializimit dhe të neokolonialzimit serbo-sllav nga territoret etnike shqiptare,  gjëqë kjo është barriera kryesore e status quo-s së ribashkimit të kombit shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike,  atazgjodhën Formulën  fatkeqe (6 x p), përmbajtja e së cilës është: Pushteti, Pasuria, Paraja, Padituria, Primitivizmi  dhe Pangopësia!
 
Ky është “letërnjoftimi” i liderëve politikë shqiptarë të historisë dhe të politikës më të re ballkanike (1990-2016). Kjo “elitë” e liderëve politikë shqiptarë anembanë trevave të Shqipërisë Etnike, të  “japë çdo gjë”, por jo, në asnjë mënyrë nuk të japë Pushtetin, Pasurinë, Paranë e paligjshme, Pangopësinë… etj., të gjitha këto të fituara me shfrytëzim, me mashtrim, me vrasje, me forcë, me korrupsion, me  krim të organizuar dhe me banda të ndryshme mafioze oligarkike, despotike, nepotiste familiare, klanore, partiake, mahallore dhe provincialiste. Ky është imazhi i tyre negatgiv kombëtar dhe ndërkombëtar.
 
 Ky është fataliteti dhe pasojat e faktorit politik shqiptar, që betonoi  kërkesën e ligjshme dhe legjitime të ribashkimit kombëtar shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike, sepse lë të pazgjidhur çështjen koloniale shqiptare në Ballkan (1878-2016).
 
Mirëpo, kjo formulë, qëllimisht e gabuar për hir të mbrojtjes  dhe të ruajtjes së interesave të paprekshme të shtetarërve dhe të liderëve politikë, është tërësisht në shpërputhje me INTERESIN E PËRGJITHSHËM të ZGJIDHJES SË ÇËSHTJES KOLONIALE SHQIPTARE në Ballkan.
 
Kjo strategji antikombëtare (6 x p) është e barasvlerëshme me politikën sunduese kolonialiste dhe hegjemoniste të shteteve fqinje sllave ngase vihet në të njëjtin front për ta mohuar dhe luftuar ribashkimin kombëtar shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike.
 
Ky fatalitet i faktorit të brendshëm shqiptar po na  ndjek këmba-këmbësm që nga viti 1914 (nga Lufta e Parë Botërore), e, edhe sot, në erën e globalizimit botëror (2016), sepse gjatë gjithë kësaj periudhe të gjatë historike, nuk arriti që të unifikohet në shtruarjen e kërkesave dhe të përpjekjeve të tij politike në luftën kundër  sundimit të egër kolonial serbosllav (1912-2016).
  
Sa më sipër, është e vështirë të besohet se me një politikë të tillë ç’unifikuese antikombëtare, korrupsioniste, kriminele,mafioze, plaçkitëse, nepotiste, sektariste, tradhtare, shitëse, shfrytëzuese dhe provincialiste  të luftës për pushtet, për karrierizëm dhe të pasurimit të paligjshëm në kurrizin e shumicës dërrmuese të popullit, mund të arrihet hapja e portave kryesore të Bashkimit Evropian (BE).
 
 Gjithashtu, koha e deritashme  (1990-2016) provoi se “arkitektët” e formulës së gabuar politike (6 x p) nuk ia arritën që ta  unifikojnë popullin në këmbëngulësinë e tij të ligjshme  të jetësimit të drejtës dhe të kërkesës së ribashkimit gjithëkombëtar dhe të Shqipërisë Etnike, ashtu si thuhet edhe në Kushtetutën në fuqi të Republikës së Shqipërisë: “ me aspiratën shekullore të popullit shqiptar për identitetin dhe bashkimin kombëtar”(Preambula).
 
-Kush duhet të mbajë përgjergjësi historike, ligjore dhe morale për shkelejen e kësaj Kusdhtetute? Kush duhet të përgjigjet për  injorimin dhe mohimin e së drejtës historike të shqiptarëve mbi Shqipërinë Etnike”?
 
 –Askush tjetër  përpos shtetarëve dhe liderëve politikë të korruptuar, të kriminlaizuar, të degjeneruar  dhe të  falimentuar, që tradhtuan dhe shitën INTERESIN E PËRGJITHSHËM të popullit dhe të Shqipërisë Etnike, duke i lënë  edhe më tej nën këmbën e huaj kolonialiste të sllavëve ballkanikë, edhe në shekullin XXI.
 
Po ashtu, shtetarët dhe liderët politikë shqiptarë të sotëm (të prirur nga interesat e tyre korrupsioniste, egoiste, klanore dhe mafioze), nuk patën  ndërgjegjën, guximin, as diturinë që të paktën, të dilnin me kërkesën e tyre të njësaur as para BE-së, as para Shteteve të Bashkuara të Amerikës, me qëllim që të rindërkombëtarizohej zgjidhja e çështjes kombëtare shqiptare në Ballkan.
 
Kjo është një fatkeqësi e madhe, që askush nga “strategët” e formulës (6 x p) nuk mund ta justifikojë ngase pikëritsht ky farë ekuacioni i gabuar matematikor politik i tyre  kundër ribashkimit kombëtar shqiptar hëpërhë e ka lënë të pazgjidhur çështjen kombëtare shqiptare në Ballkan.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...