Published On: 10 Janar, 2016

Fora të Serbisë e të Arabisë!

  • What’s Allah Got To Do With It?

Shkruan: Kimete Berisha

Me çdo kusht po mundohen t’i zmbrapsin shqiptarët nga protesta kundër ndarjes së Kosovës.

Sot e zbulon media, se dje, me thirrjen “Allahu Ekber”, pas përfundimit të protestës, me koktej molotovi qenka sulmuar ndërtesa e qeverisë së Kosovës.
Një ditë më parë, gazeta e zbuloi një prokuror shqiptar që preferon t’ua këpus duart hajnave, sipas Ligjit të Sheriatit.

Çka po ndodh?
Në protesta marrin pjesë edhe agjentë të dhjetëra shërbimeve inteligjente që veprojnë në Kosovë, të cilat, secila për interesat e veta, mundohen të përfitojnë nga protesta e opozitës, qëllimet e së cilës asgjë nuk kanë të bëjnë me zemërimin fetar.

Para se policia e Aleksandrit të vetëquajtur (Skender Hysenit), t’ua tregojë vendin terroristëve, këtë do ta bëjnë vet protestuesit, që nuk do t’u lënë atyre birë të miut për t’u fshehur, dhe do t’i dorëzojnë vet para organeve të drejtësisë.

Edhe mesazhi i Policisë së Kosovës, të cilin media e kualifikuan si mesazh prekës, ishte patetik dhe me nuanca religjioze.
Komandanti që e ka shkruar atë varg mjerimi, më shumë kishte folur si Krishti i vetmohuar.
Policia e kanë obligim, e kanë detyrë ta mbrojnë vendin dhe ta ruajnë rendin, nuk ka kjo të bëjë me ndjenja.
Ndjenja e bën policin qesharak.

Lëri ti ndjenjat e forta. Shprehi tjetër kund.
Nuk thuhet o zoti polic: “Mallkom mua, urrem mua, dëshirom të vdekur. Unë prapë do të jem aty kur ti ke nevojë për mua”.

Ky diskurs emotiv dhe kjo shprehje e emocioneve të forta bën të përdoret vetëm si varg në vjersha të dashnisë, edhe nga ana e policëve, jashtë orarit të tyre të punës.
Por, assesi në deklaratat zyrtare të Policisë së Kosovës.

P.S. Edhe ashtu, burrit s’i ka hije t’i shpreh ndjenjat e forta, se duket i si grua.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...