Published On: 20 Qershor, 2016

FMN kërkon të ruhet qëndrueshmëria financiare e Kosovës

Një delegacion i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), i kryesuar nga Jacques Miniane, ka kërkuar sot nga kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, që të ruhet qëndrueshmëria financiare dhe të kihet kujdes në shpenzimet e paplanifikuara, të cilat mund të kenë implikime financiare në raport me zhvillimin e gjithëmbarshëm ekonomik të vendit.

Gjatë një pritje të këtij delegacioni, kryeparlamantari Veseli bisedoi për zhvillimet aktuale në sektorin financiar e buxhetor në Kosovë, ndërsa kryesuesi i delegacionit, Miniane e njohu Veselin me opinionin e tij lidhur me qëndrueshmërinë financiare të Kosovës në raport me vendet e tjera të rajonit, ndërsa shtroi nevojën që të ruhet kjo qëndrueshmëri dhe të kihet kujdes në shpenzimet e paplanifikuara, të cilat mund të kenë implikime financiare në raport me zhvillimin e gjithëmbarshëm ekonomik të vendit.

Veseli falënderoi për kontributin që po jep FMN-ja me rekomandime dhe aktivitete të tjera në ruajtjen e qëndrueshmërisë makro-financiare të vendit dhe stabilitetit buxhetor, përkushtim ky, gjithashtu, edhe i institucioneve tona, lokale dhe qendrore. Ai theksoi se buxheti duhet të jetë i ndikuar fuqishëm nga prodhimi dhe punësimi në Republikën e Kosovës.

“Qëndrueshmëria buxhetore dhe rritja e vazhdueshme ekonomike, është synim yni parësor”, theksoi Veseli.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...