Published On: 19 Maj, 2016

FMN-ja optimiste për Rusinë , parashikon rritje të lehtë ekonomike

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN-ja) paraqiti sot një raport disi më pak pesimist për një periudhë afatshkurtër për Rusinë, që po kalon periudhën më të gjatë të recesionit prej ardhjes në pushtet të Vladimir Putin, por i trembet një rritjeje të dobët ekonomike për një periudhë afatgjatë për shkak të mungesës së reformave.

Në një raport të publikuar sot, FMN-ja parashikon një reduktim të volumit të produktit të brendshëm bruto, përafërsisht 1,5 për qind këtë vit dhe një rritje ekonomike me 1 për qind vitin e ardhshëm, kundrejt -1,8 për qind dhe +0,8 për qind deri më tani.

“Por perspektivat e rritjes ekonomike për një periudhë afatmesme mbeten të moderuara për shkak të mungesës së reformave stukturore të nevojshme, rritja ekonomike afatgjatë pritet të stabilizohet rreth kuotës 1,5 për qind”, bëri të ditur FMN-ja.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...