Published On: 29 Mars, 2016

FMN i interesuar për skemat pensionale në Kosovë

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi, priti sot delegacionin e Fondit Monetar Ndërkombëtar, të kryesuar nga Jacques Miniane, me të cilin diskutuan lidhur me skemat e ndryshme të menaxhuara nga Ministra e Punës dhe Mirëqenies Sociale, njofton kumtesa ministrore, transmeton Koha.net.

Në takim u diskutua edhe pagesa e pensioneve të veteranëve të luftës së UCK-së, fillimin e pagesës së pensioneve kontributdhënëse me rritje sipas kategorizimit si dhe për plotësim-ndryshimin e Ligjit të Pensioneve pas aprovimit të koncept dokumentit nga Qeveria e Republikës së Kosovës.

Në takim u trajtua kostoja buxhetore për pagesën e këtyre skemave, mundësitë buxhetore si dhe planifikimi buxhetor për këtë vit posaçërisht, pasi do të implementohen edhe dy skema të reja pensionale, pensioni familjar dhe pensioni invalidor.

Abrashi dhe Miniane u dakorduan që edhe në të ardhmen të bashkëpunojnë në të gjitha fushat të cilat i mbulon Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, në planifikimin sa më të mirë buxhetor.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...