Published On: 19 Korrik, 2016

FMN bën thirrje për moscenimin e institucioneve demokratike në Turqi

FMN-ja bëri sot thirrje për “ruajtjen” e institucioneve demokratike në Turqi, “shtyllë kryesore” e progreseve ekonomike të vendit, disa ditë pas përpjekjes së grushtit të shtetit duke shkaktuar një paqëndrueshmëri finaciare

Është shumë e rëndësishme të ruajmë institucionet demokratike në Turqi. Ato përfaqësojnë një nga shtyllat e progreseve ekonomike që vendi ka shënuar gjatë viteve të fundit”, u shpreh kryefinancieri i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Maurice Obstfeld.

“Nuk dëshirojmë që progreset e arritura të vihen në rrezik”, shtoi ai, duke prezantuar parashikimet e fundit ekonomike globale të FMN-së.

Përpjekja e puçit ushtarak në Turqi u ndal nga autoritetet duke shkaktuar luhatjen e tregjeve, nën shqetësimin e pasojave indirekte mbi ekonominë e rajonit dhe transportin e naftës.

“Ne konstatojmë një situatë paqëndrueshmërie në tregjet financiare”, u shpreh Obstfeld, duke siguruar në kthimin drejt normalitetit në sajë të ndërhyrjes së autoriteteve turke.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...