Published On: 15 Gusht, 2016

Florim Isufi “zbyth” edhe njëherë me fakte Komisionin Shtetëror për Demarkacionin (Hartat)

Eksperti i pavarur edhe njëherë me fakte e ka demantuar Komisionin Shtetëror për Demarkacionin. Ai përmes një shënimi në Facebook ka paraqitur harta dhe fakte që flasin se nga dëmarkacioni me Malin e Zi Kosova humb territor.

Shënimi i plotë:

ARGUMENTI I VETË I KOMISIONIT SHTETËROR ME PLANE HAPËSINORE PËR DEMARKACION NJË MASHTRIM

Ky shkrim nuk ka asgjë personale dhe partiake veç dëshirohet të kontribuohet në sqarimin e shumë pyetjeve në lidhje me demarimin e vijës kufitare Kosovë-Mali i Zi.
Ka disa ditë që komisioni shtetërorë për demarkacion po shfaqet me komunikatë të njëjta. Komisioni si duket krejt demarkacionin e ka përfunduar duke u bazuar në plane zhvillimore të komunës së Pejës të pas lutës së vitit 1999. Po harrohet se vija kufitare e Kosovës me shtete tjera duhet të jeta ai deri me 31/12/1988. Duke u bazuar në këtë datë i tërë arsyetimi i caktimit të vijës kufitare në përputhje më planet zhvillimore të periudhës së pas vitit 1999 është e kotë dhe jo logjike. Nga kjo rrjedhin një mori pyetje që dikush duhet të jap përgjigje si:
1. Kush nga komisioni do të arsyetoj kufijtë e Kosovës dhe komunës së Pejës nga planet hapësinore dhe komunale para 31/12/1988. A ka ndonjë politikan që do të kërkoj publikisht nga komision se si u modifikuan këta kufij zyrtar të Kosovës nga kjo periudhë.
2. A ka ndonjë udhëheqës i institucioneve të Kosovës që duhet të sqarohet para opinionit se kufijtë e planeve hapësinore dhe zhvillimore të para dhe pas vitit 1999 kanë ndryshime të mëdha territoriale dhe të arsyetohet se kufijtë e pas vitit 1999 janë shumë më të favorshëm për Kosovën se ata para vitit 1999.
3. A ka ndonjë udhëheqës i institucioneve të Kosovës që do të kërkoj nga komisioni shtetëror se pse për demarkacion nuk është marr harta e komunave kadastrale të KSA të Kosovës të vitit 1974 e cila ka tjetër sipërfaqe të Kosovës dhe Pejës në krahasim me atë të pas vitit 1999.
4. A ka ndonjë udhëheqës i institucioneve të Kosovës që do të kërkoj nga komisioni shtetëror arsyen se pse hartat e SHBA-së, Britanisë së Madhe të para vitit 1999 dhe harta e zyrtare e Malit të Zi deponuar me 28/02/2014 në Adriatik Atllas (e financuar nga BE) etj, përputhen komplet me hartën e komunave kadastrale të KSA të Kosovës të vitit 1974 e jo me vijën kufitare që e ka bërë komisioni me demarkacionin e ri.
5. A ka ndonjë udhëheqës i institucioneve të Kosovës që do të kërkoj nga komisioni shtetëror arsyen se pse hartat e Banovinës së Zetës e që janë harta të Kralevinës së mbretërisë Serb-Kroate-Sllovene janë më të mira për territorin e Kosovës se sa hartat e ish Jugosllavisë së Titos.
6. A ka ndonjë udhëheqës i institucioneve të Kosovës që do të kërkoj nga komisioni shtetëror arsyen se pse pala malazeze nuk ka ofrua harta kadastrave ku parcelat individuale do të përputheshin me parcelat nga ana e Kosovës përgjatë tërë vijës kufitare Kosovë – Mali i Zi.
7. A ka ndonjë udhëheqës i institucioneve të Kosovës që do të kërkoj nga komisioni shtetëror arsyen se pse po manipulon me sipërfaqen e Kosovës dhe komunës së Pejës e nuk po sqaron fakti se sipërfaqja e Malit të Zi po rritet nga 13812km2 në 13878km2, edhe pse u tentua të manipulohet me sipërfaqen e liqenit të Shkodrës, duke mos ditë sipërfaqen e saj.
Shumë përgjigje të pa sqaruara presin deputetet dhe opinioni ne përgjithësi para se të vendoset për vijën përfundimtare kufitare të Kosovës, sepse kjo vijë njëherë vendoset e për qindra vite nuk modifikohet. Deputetet dëshirojnë sqarime në qindra pyetje, sepse ata do ta bartin barrën e këtij vendimi mbi supet e tyre gjatë gjithë historisë personale dhe kombëtare.
Do të vijojnë edhe pyetje tjera.
Grupi i Ekspertëve të Pavarur

LEXO:  Behgjet Pacolli ka ide për demarkacionin (Video)

12233

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...