Published On: 4 Shtator, 2016

Fjala e Nënë Terezës vlente sa krejt pushkët e shqiptarëve gjatë 500 vjetëve kundër sulltanëve dhe dushanëve

 


Timi Shkupi

 

I lumi Zot, që ka në dorë të tij gjithçka, krijon sipas vullnetit të tij “sebepe”, shkaqe për të ndodhur gjërat që nuk mund as t’i paramendojmë.

Nëse disa, që në numër janë shumë pakë në gadishullin ilirik, aksidentalisht kanë gjak të përzier të Anadollit, ku janë pa identitet, e lloji i tyre është me shumë prezent në Maqedoni, kanë filluar të bëhen të përçudshëm si njerëz, të shkruajnë pse Nënë Tereza nuk e mori kallashin të luftojë për shqiptari, por mbeti në Indi.

Këta janë aq të përçudshëm, aq urrejtje kanë në shpirt, sa nuk mund ta paramendojmë, derisa i torturojnë familjet e tyre, por edhe vetveten, por Kurani i quan idhujtarë, asgjë më shumë, sepse duan të përzihen në punët e Zotit për dallimet në shoqëri.

Kurse ne që e kuptojmë vullnetin e Zotit, që krijon “sebepe” shkaqe, e kuptojmë shumë mirë se një fjalë e Nënë Terezës tek pushtetarët e Perëndimit për të mbrojtur shqiptarët nga Jugosllavia ka qenë sa krejt pushkët e shqiptarëve gjatë 500 vjetëve kundër sulltanëve dhe dushanëve..

Ky Zot, ku unë besoj, me vullnetin e Tij, e bëri shkupjanen shqiptare Gonxhe Bojaxhiun ashtu siç ishte, një humaniste e bamirësisë me emrin Nënë Tereza, qe e respekton bota katolike, Vatikani dhe e respektojnë shqiptarët e gadishullit ilirik dhe e respektoj dhe ndjehem krenar edhe unë.

Të gjithë katolikëve u them Selam, Shallom, kurse me këta që vjedhin vrerë, që kanë probleme në kulturën e tyre familjare, mos më përpjektë Zoti as në këtë botë, as në tjetrën!

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...