Published On: 7 Korrik, 2017

Fisi gauli i quajtur Lumbard/Lombardët!

Shkruan: Shqipe HOXHA

Lumbard, (britanike dhe irlandeze), Lombart, Lombardi, Lombardo (italisht), Lombardet, Lombardia (frëngjisht), Lombardo (Spanjë), dhe të tjerët, kjo është një mbiemër i cili ndoshta çuditërisht, është me origjinë gjermanike. E para është e vendndodhjes, dhe përshkruan një person nga Lombardia. Kjo krahinë në Itali, ne shek 5 pas Krishtit i populluar nga një fis Gauli i quajtur “Langobardi ‘i cili arriti nga Gjermania Veriore..

Pra, legjenda tregon se keltët, ilirët dhe galët janë vëllezër. Dhe këto vëllezër populluan Ballkanin, Anglinë dhe Francën.

1An Austrian herald’s tabard (Wappenrock) with the coat of arms of Lombardy-Venetia (1834) – Weltliche Schatzkammer in Vienna

2Lombard shield boss -northern Italy, 7th century, Metropolitan Museum of Art

38th-century Lombard sculpture depicting female martyrs, based on a Byzantine model. Tempietto Longobardo, Cividale del Friuli

4Cividale del Friuli, Museo Cristiano, Ratchis-Altar

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...