Published On: 23 Qershor, 2016

Fillon keqpërdorimi i ujit, paralajmërohen reduktime

Ujësjellësit ”Prishtina”  bën të ditur se ka filluar keqpërdorimi i ujit të pijshëm. Ata janë shprehur se nëse vazhdohet kështu do të ketë reduktime.

Kompania e Ujësjellësit Rajonal ”Prishtina”, u ka bërë apel të gjithë konsumatorëve në zonat e shërbimit, Prishtinë, Fushë Kosovë, Obiliq, Drenas, Shtime, Lipjan, Graçanicë dhe Podujevë me të gjitha fshatrat përreth, që ujin e pijshëm ta shfrytëzojnë sa më racionalisht në këtë periudhë, ta shfrytëzojnë për pije dhe hixhienë dhe assesi për destinime tjera që konsiderohen të paarsyeshme.

 Kompania e Ujësjellësit përmes një komunikate ka bërë të ditur se deri më tani, me mundësitë teknike të sistemit operativ ka mbajtur një furnizim të mirë me ujë të pijshëm, ku për një kohë  të gjatë kishte eliminuar tërësisht reduktimet e ujit gjatë gjithë ditës në secilën zonë menaxhuese.

“Uji, që nga dita e djeshme ka filluar të keqpërdoret dhe më së miri këtë dukuri e tregojnë rezervuarët në kryeqytet, ku rënia e nivelit të ujit është drastike. Ujësjellësi Rajonal ”Prishtina” bashkë me Inpekcionin e Kuvendit Komunal të Prishtinës duke filluar nga ditët në vijim, do të dalin në teren për të kontrolluar shpenzimin e ujit dhe keqpërdorimet që po bëhen nga persona të pandërgjegjshëm. Nëse vazhdohet me këtë tempo të shpenzimit enorm të ujit të pijshëm, jemi të detyruar që të fillojmë të aplikojmë reduktime. Shpenzimi racional i ujit të pijshëm në këtë periudhë është i domosdoshëm. Uji sot nuk duhet të shfrytëzohet në mënyrë të pakontrolluar, me ç’rast mund t’i zvogëlojmë rezervat e ujit të pijshëm, por ai duhet kursyer pikë për pikë”, thuhet në komunikatë.

Roli i ujit është thelbësor për qeniet e gjalla dhe planetin, ai na nevojitet për pije, shtëpi dhe kopshte, por me rëndësi është ta kuptojmë domethënien e përdorimit jo të drejtpërdrejt të ujit si për prodhim, furnizim dhe zhvillim./21Media

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...