Published On: 3 Tetor, 2016

Fillimi Aktuale “Juf News” shpalos humanizmin shqiptar me hebrenjtë, rrëfimet e Nishanit AKTUALEDIASPORA “Juf News” shpalos humanizmin shqiptar me hebrenjtë, rrëfimet e Nishanit

Vizita e presidentit të Shqipërisë, Bujar Nishani në Çikago dhe takimi i ngrohtë që u organizua në Dhomën e Tregtisë  Amerikë-Izrael me bordin e drejtorëve dhe të Federatës së Hebrejve ku ishin të pranishëm SHSHA-SHGSHA,u prit me interesim nga mjetet i informimit si dhe qytetarë të shumtë amerikano-hebreik që për herë të parë dëgjuan mesazhin e popullit shqiptar për miqësinë e përjetshme me Amerikën dhe për shpetimin e hebrejve nga nazi-fashizimi.

Gazeta e  përditshme ”Juf News” që mbulon Çikagon, Izraelin dhe Hebrejtë në Botë,në numrin e sotëm ka botuar fjalimin e presidentit  shqiptar Bujar Nishani në Dhomën Tregtare Amerikë-Izrael, i cili ka folur për orët historike të popullit shqiptar dhe Shqipëria në krah të pranisë e të shpetimit të hebrejve para asgjësimit nga dora vrastare nazi-fashiste.

Nëpër shtëpitë dhe sofrën e bukës shqiptare,presidenti shqiptar Nishani,ka thënë se shqiptarët me shumicë muslimane i morën në mbrojtje më se 2.000 hebrejë dhe atyre ua vuan emrat shqiptar(musliman) si për shembull Rifat, vetëm që mos të bien në dorë të agjentëve fashistë që e kishin pushtuar Shqipërinë në kohën e Luftës së Dytë Botërore.

Miqtë amerikanë dhe hebrejë në Çikago, u njohen me resurset e pasura natyrore e njerëzore që ka Shqipëria në pozitën gjeografike në Ballkkan,që sipas tij tashti janë krijuar kushtet për ardhjen e investitorëve nga Amerika për të ndihmuar kahet e zhvillimit ekonomik dhe të programeve globale të tregëtisë së lirë në Shqipëri,si parakusht për të participuar vlerat tona kombëtare me popujt e BE-së dhe me SHBA.

Në këtë takim presidenti Bujar Nishani kishte sjell për miqtë amerikano-hebrejë Librin e Historisë së Shqipërisë me fotografi  arkeologjike me simbolin kombëtar të shqiponjës dykrenare, ndërsa nga miqtë hebrejë u nderua me “Yllin e Davidit”.

Fjalimin e presidentit shqiptar Bujar Nishani e ka botuar në faqet kyresore gazeta “Juf News” dhe sipas organizatorit të këtij tubmi Daniel Shure, që është një mik i respektuar i popullit shqiptar në Ballkan, 10 mijë familje hebreje në Çikago me rrethinë si dhe në mbarë planetin ku jetojnë hebrejtë e kanë lexuar fjalimin përmbajtësor për kohën e marrëdhënieve shqiptaro-hebreje, ku Shqipëria dhe Izraeli tashmë kanë miqësi të përhershme dhe që të dyja bashkë janë krahu i fortë i Amerikës. (S.Karaçica/INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...