Shendetesi

Fëmijët duhet ushqyer me kikirikë, thonë studiesit

Sipas një studimi të fundit amerikan, fëmijët e vegjël duhet ushqyer me kikirikë për të zvogëluar rrezikun e alergjive.

Studimet kanë treguar se kikirikët mund të ndalojnë alergjitë deri në 80%, transmeton arbresh.info

Instituti Kombëtar i Alergjive dhe Sëmundjeve Infektive tha se udhëzimi i ri ishte “një hap i rëndësishëm’. Megjithatë, ata kanë theksuar se foshnjave duhet bluar kikirkët dhe në asnjë mënyrë mos t’ju jepen të pa grirë.

Nivelet e alergjisë në SHBA janë katërfishuar që nga vitit 2008. Alergjitë vazhdojnë të prekin shumë njerëz në botën perëndimore, si dhe disa pjesë të Azisë dhe Afrikës.

Prindërit këshillohen që të ushqejnë fëmijët me kikirikë që nga mosha 3- vjeç.

Dr Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjive dhe Sëmundjeve Infektive, ka thënë se nga studimi i fundit presin që të parandalojnë alergjitë e përhapura në numër të madh në Shtetet e Bashkuara.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *