Published On: 15 Prill, 2016

FEJTON EKSKLUZIV, dy dekada i mbajtur në sirtar, nga vrasja e kolonelit Ahmet Krasniqi, krimet dhe dështimet!

– I –

Rrugët e Tiranës i kishte kapluar një qetësi e rëndë. Kishte kaluar ora 23.oo dhe nuk dukej këmbë njeriu në qytet. Trazirat e dy javëve të fundit shkaktuan një pasiguri të plotë për të gjithë qyetetarët, e për këtë arsye ata kishin eleminuar daljet e panevojshme në vende publike. Nëpër disa udhëkryqe ishin të vendosua patrullat e policisë. Shumica e policëve ishin të veshur civile, në mes të të cilëve kishte edhe me maska. Edhe pse vetura kaloi afër disa prej patrullave nuk u ndalua asnjëherë, qysh nga ajo që ishte e vendosur te fakuletet, në rrugën e Elbasanit. Të tre udhëtarët që ndodheshin në veturë, ministri i Mbrojtjes të Republikës së Kosovës, shoferi dhe një ushtarak nuk komunikonin fare në mes tyre. Ishin thelluar në problemet që u diskutuan gjatë darkës në restoranin “Nëna Mbretëreshë” lidhur me luftën në Kosovës, për të cilën gjë edhe ndodheshin në Tiranë. Në sytë e tyre vërehej shpresa se problemet dhe ndasitë në mes të fraksioneve të UÇK-së do të tejkalohen së shpejti, gjë që do të mundësojë futjen e tyre në Kosovë, brenda një afati shumë të shkurtër. Atyre as që u shkonte mendja për kurthin që u ishte përgatitur dhe për njerëzit e armatosur që po i prisnin!
Një macë e zezë kaloi nga njëra anë e rrugës në tjetrën. Shoferi u trishtua. Të gjithë e njihnin si njeri supersticios. Shumë ide i erdhën në kokë.
– Përse nuk janë sonte truprojet me ne, u mendua ai!
Për një çast atij ju kujtua edhe biseda që pati gjatë mëngjesit me zotin Krasniqi. Ministri kishte rrëfyer një endërr të keqe që kishte parë. I kishte thënë se ndjente një farë rreziku. Sipas ministrit rreziku ishte i shumëfishtë dhe mund të vinte nga shtetet perëndimore të cilat nuk do të duronin një ushtri të fortë kosovare. Rreziku tjetër vinte nga Qeveria Shqiptare e cila mendonte se ministri Krasniqi mund të ndihmojë opozitën e Berishës që të rikthehet në pushtet. Por, ministri Krasniqi shprehu keqardhjen edhe për kryeministrin kosovar, i cili nuk po ia linte duart e lira, që ai të vepronte dhe të formonte njësi sa dhe ku mendonte ai vetë.
– Shpresoj se frika ime është e pa arsyeshme, pëshpëriti me vete shoferi duke kafshuar buzën, para se të ndryshonte drejtimin e veturës që ngiste.
Vetëm disa metra pa arritur tek Medreseja, vetura la rrugën e Dibrës dhe me shumë ngadalësi, duke iu shmangur gropave të shumta, vazhdoi nëpër një rrugicë të ngushtë e cila në të dy anët kishte mure të larta. Po të ndodhej njeriu për herë të parë në rrugën Hysen Dalliu, do të mendonte se është në ndonjë fshat të vjetër të Kosovës, e jo vetëm afër një kilometër nga qendra e qytetit të Tiranës. Vetem 50 metra nga hyrja në rrugicë, ajo ngushtohej nga mbeturinat dhe materialet ende të pa hequra të një ndërtese pesëkatëshe, e cila kishte përfunduar ndërtimin, por ende ishe e pabanuar. Menjëherë pas përfundimit të kësaj ndërtese rrugica ndahej në dy drejtime. Njëra të çonte djathtas dhe pas dhjetra metrash bashkohej me rrugica të tjera. Vetëm ai që e njihte mirë lagjen Toska të Tiranës, mund të kalonte dy herë po të njëjtës rrugicë, sepse ato ishin aq të shumta dhe aq të ngjashme në mes tyre. Tjetra rrugicë vazhdonte drejt dhe pikërisht andej duhej të kalonin të tre pasagjerët. Vetura u ndalua para shtëpisë së Toskës, i cili punonte në Shërbimin Informativ Kombëtar, SHIK, kurse që nga muaji qershor 1998 ja kishte dhënë shtëpinë me qira Drejtorisë Informative të Ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Kosovës. Meqënëse shtëpia ishte mjaft e madhe, aty shpesh herë edhe flinin ushtarakët e Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Republikës së Kosovës – FARK. Disa ditë më parë aty u vendos edhe zyra e ministrit të Mbrojtjes. Edhe pse ministri Krasniqi kishte banesë të përkohëshme në një pjesë tjetër të Tiranës, aty ai fjeti edhe dy netë më parë. Meqë kishte çelësat e portës, nga makina i pari doli ushtaraku, i cili ishte ulur prapa në veturë. Rruga ishte aq e ngushtë sa që ata mezi arritën t’i hapnin dyert e veturës pa e prekur murin. Ishe një derë e vogël prej druri që ishte e mbyllur me çelës dhe mund të hapej edhe nga jashtë. Afër saj ishte dera tjetër shumë më e madhe, e cila shërbente vetëm për futjen e automjeteve. Ajo mund të hapej vetëm nga brenda. Muri në të dy anët e rrugës ishtë më i lartë se dy metra e gjysmë.
– Po dal edhe unë këtu, tha Ministri Krasniqi!
– Jo zotëri, se ne dalim kur të futemi në oborr, u përgjegj shoferi.
Në atë kohë ministri Krasniqi pothajse kishte dalë nga vetura. Ai me njërën dorë mbante xhaketën, të cilën nuk e kishte veshur por vetëm e kishte hedhur mbi supe. Kur ushtaraku futi çelësin në derë dhe bëri që ta hapte atë, nga errësira u ndëgjua urdhëri.
– Ndal, ndal!!! Vijon– SHQIPTARI.EU

Ndalohet rreptësisht botimi pa lejen e gazetës SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/video-per-kosoven-qe-po-cmend-serbet-ne-internet-dy-video-foto/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...