Published On: 26 Shtator, 2016

Faton Ramadani zbulon motivet e vrasjes së Hamëz Hajrës, ai u intervistua nga Muharrem Xhemajli dhe SHIK-u

  • Burim e Arsim Ramadani ish pjesëtarët e UÇK-ës, mbahen të burgosur padrejtësisht

Faton Ramadani

 

Bashkëpunëtori i UDB-së Hamez Hajra ishte falur nga Komandantët e UÇK-së,
Hamza pasi dha deklaratë dhe kërkoi bashkëpunim me Tribunalin e Hagës ishte vrarë.
Kjo vrasje u bë se Hamez Hajra dinte shumë për personat që bashkëpunonin me UDB-në që te ne i njohim si patriot, ku ata për ta fshehur atë që dinte Hameza bën dy krime:
1. Vrasjen e fëmijëve të këtij bashkëpunëtori të regjimit serb, dhe
2. Fshehja dhe montimi i kësaj vrasje me ushtarët të pafajshëm të UÇK-së, vetëm se ata nuk po i shërbenin nëntokës.
Muharrem Xhemajli kishte kërkuar në banesën e H. H. që të tregonte me shkrim se çfarë dinte për t’kaluarën para se të dëshmonte në Tribunal, po Hamza kishte dhënë deklaratë me gojë, e jo me shkrim para Muharremit dhe personit tjetër që dha identitet të rremë dhe ishte dhënë një emër që ishte si Vehbi Muja, që në realitet ishte një person i G2, i lidhur drejt me SHIK-un, që nuk është Vehbi Muja, por këta dy persona kishin marrë shënime çfarë kishte deklaruar me gojë Hamez Hajra.
Unë mendoj që Hamez Hajra dinte edhe për vrasjen dhe priten tinëzare që iu bë doktor Hafir Shales, ku dëshmitarët e kishin akuzuar UDB-shin Fadil Syleviqi për atë kidnapim, ku Syleviqi edhe vrasjen e Hamzës e mbuloj me persona të pafajshëm. Nëse del e vërtetë se Syleviqi kidnapoi Dr.Hafir Shalen, për llogari të kujt e bëri këtë kidnapim, dhe kujt i ndihmoi t’ia mbulojë krimin e familjes Hajra duke montuar burgun personave të pafajshëm.
Ku ta dimë se çfarë ka treguar Hamza para Muharrem Xhemajlit dhe personit që dha emrin Vehbi Muja, e që është një person që po fshihej me këtë identitet falso.
Unë kam arrit ta takoj Kimete Krasniqin, e cila ishte shoqe e Hamëz Hajrës , dhe është emër shumë i njohur në rastin e Hamzes, unë e pyeta Kimeten si është e mundur që ti je dënuar me 5 vite burg, dhe mbajte vetëm paraburgimin, ajo fillimisht u mundua që të përziej se dënimi është parashkruar, kur unë i them se është vepër e rëndë dhe vonë është dhënë dënimi final, që nuk ka asnjë mundësi të parashkruhet…!, ajo gjatë bisedës më thotë në atë takim se shefat e mi më kanë ndihmuar, por Muharrem Xhemajli ishe përkujdes të hetoj të nesërmen se kush ishte personi tjetër me mua në tavolinë duke dyshuar se personi që ishte me mua çfarë roli luante dhe kush ishte!
Unë assesi nuk pajtohem me vrasjen e familjes Hajra, ashtu sikur me burgosjen e personave të pafajshëm për ta mbuluar atë vrasje, ndërsa vrasja e Hamzës është për ta mbuluar atë se çfarë dinte ai që shërbimet e dinin prej agjentëve të tyre që kishin çuar për ta marr intervistën e Hamëz Hajrës në banesë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...