Published On: 5 Janar, 2016

Fati don të kthehet nga histori varrezash masive në histeri varrezash kolektive!

Frrokaj-1

Eduard Frrokaj

1.

Ne si komb u bëmë banor të varrezave masive në Batajnicë të Beogradit, mysliman dhe katolik pa përjashtim, sa lotët dhe lutjet u derdhën me e gjete një asht në liqenet dhe fushat ushtarake të Serbisë me i qajtë përjetë djemtë në varreza të katundeve tona të masakruara!
2.

Askujt nuk ia ka marrë mendja se historia jonë do të kthehet nga histori e varrezave masive në histeri të varrezës kolektive kombëtare!

3.

Kush janë thyesit e varrezave përveç përçarësit e shqiptarëve … Nuk ka një politikë shtetërore apo fetare deri në atë masë antikatolike që të shkohet tek shkatërrimi i varrezave, por a duhet që duke përjashtuar me të drejtë një situatë makabre antikombëtare të maskojmë dhe refuzojmë një realitet gjithnjë e më të ashpër, i cili na dëmton në planin afatgjatë!

4.

Ne nuk duhet të mos respektojmë shqiptarët e mirë pa dallim feje që janë shumicë dhe janë kundër akteve, të tilla antikombëtare, por njëkohësisht duhet pranuar si grupe me agjendë fetare që sfidojnë shtetin laik dhe tolerancën fetare kanë arritur të futen deri në parlamentin e shtetit.

5.

Grupe të tjera jashtë politikës shtetërore, por me agjendë fetare janë maskuar në shoqata humanitare me agjendë dhe sponsorizim kundër religjioneve tjera dhe traditës së mrekullueshme të respektit të ndërsjellë ndërshqiptarë!

6.

Në të kundërtën nuk është politikë parimore se duke qenë se këto akte janë thellësisht antishqiptare të maskohen deri në atë farë feje sa motivuesit dhe kryerësit e këtyre akteve të mos gjenden nën motivacionin se “nuk është mirë të gjenden se po na shkon fytyra “…!

7.

Kjo është forma më bizare e degradimit të shtetit dhe një mesazh indirekt për fytyrën e shtetit dhe pakicën katolike shqiptare, e cila në mënyrë të heshtur, por masive po e lëshon Kosovën …!

8.

Neve nuk na duhet përçarja për akte të motivuara nga argat të djallit me shpirt të shitur antikombëtar, por nuk na duhet edhe jeta në një shtet që improvizon dhe maskon realitetin, pikërisht tregimi i dhëmbëve ndaj forcave të errësirës e forcon shqiptarinë e përbashkët dhe besimin në shtet!

9.

Na duhet dënimi i akteve të tilla nga qeveria, z. Thaçi dhe z. Haradinaj, por nuk na duhen deklarata teorike pa punë praktike me e ndaluar të keqen dhe me i qetësuar shqiptarët e mirë që janë vëllezër që kur i thuhet bukës bukë e ujit ujë!

10.

Ndryshe bëje zot rrenë edhe kur të shqyen ujku apo jo!!!

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...