Published On: 3 Maj, 2016

‘Farukun’ të dyshuar për spiunë i forcave serbe, ka intervenuar “Daja” dhe të tjerët që ta lirojnë…

AZEM SYLA (‘komandant daja’) & FAHREDIN GASHI (‘faruku’)
Në komunikim publik në profilin e bashkëveprimtarit Dedë Abazi, është edhe prononcimi: Metush Zenuni: “Ibrahim Kelmendi, unë jam futur me Faruk Gashin me 07 qershor 1998 nga Vlahna për në Kosovë. Këtë Farukun nuk e kam njohur kurrë, por nga Tirana na e dha si amanet Azem Syla.”
Në komunikimin privat me bashkëveprimtarin Metush Zenuni ofroi informacion me rëndësi, që po e përmbledh në vijim (si perifrazim):
“Me 06.06.1998, me koordinim të “komandant dajës” (Azem Sylës), jemi nis në rrugëtim për tu fut në Kosovë 64 veta. Ishim tre bashkëveprimtarë të LPK-së. Unë, Sadik Halitjaha dhe Reshat Salihaj.
“Daja” duhet ta kishte angazhuar Milaim Zekën, i cili incizoi me kamerë nisjen e grupit tonë…
“Daja” na e besoj neve të LPK-së si shok të sigurt Fahredin Gashi, (‘Farukun’), si kuadër të sigurt, që duhej të përkujdesemi mos ti ndodh gjë.
Në natën e 7/8 qershorit jemi ballafaquar me forcat serbe, mbi Demjan, Malet e Pashtrikut. Nga ana jonë ka ra dëshmor Haxhi Hoti dhe janë plagos disa të tjerë. Nga pala serbe, siç jemi informuar nga EURONEËS, janë vra 5 ushtarë.
Në atë ballafaqim pat munguar ‘Faruku’, rreth katër orë. Pastaj na rrëfeu se i kishte rënë të fikët…
Kemi vazhduar rrugëtim në Kosovë.
‘Faruku’ është shkëputur nga grupi në Cerralevë, buzë Shtimës. Më nuk e kam takuar gjatë Lufte.”
***
Dje, po në privat, nga Lipjani më shkroi XY, se Fahredin Gashi (‘Faruku’) paskësh qenë shok dhe informator para e gjatë Lufte i komandatit të policisë serbe në Shtime, Dragan Gjorgjeviqit.
UÇK-ja e pat arrestuar ‘Farukun’ si të dyshuar për spiunë i forcave serbe, por ka intervenuar “daja” dhe të tjerë që ta lirojnë…
***
Uroj që edhe të tjerët të ofrojnë informacion sa më konkret, që të mos na livadhisin “daja” e “faruka” për naiv…
***
Në Gjykatën e Shtutgartit, Gjermani, i qe bërë gjyq Riza Salihut, të dyshuarit për vrasje të Jusuf e Bardhosh Gërvallës e Kadri Zekës. Ditën që isha i ftuar unë si dëshmitar Rizain nuk e sollën në seancë nga burgu hetues (gati 2-vjeçar), meqë ofruan dëshminë mjekësore se ishte sëmurë psiqikisht.
Kryetari i trupit gjykues, në bisedë të lirë, pat rrëfyer se kishte lexuar literaturë për vrasjet politike të UDB-së në emigracion dhe ishte informuar se vrasësit ishin të urdhëruar, sa herë të zbuloheshin e arrestoheshin, të simulojnë të sëmurin psiqik, si rasti i Riza Salihut.
Edhe Fahredin Gashi (‘faruku’) po simulon të sëmurin psiqik, edhe pse nga burgu, përmes tel. mobil po i udhëheq bizneset (siç ka informuar hetuesia).

Ibrahim Kelmendi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...