Published On: 3 Prill, 2016

FAMILJA EBIPI: SHTETI NA KA UZURPUAR TOKËN (Video)

Në një konferencë për media, Forumi Ndërkombëtar për të drejtat e njeriut në Maqedoni ngriti zërin për padrejtësitë e panumërta që kjo organizatë ka hasur në vend, si dhe paralajmëroi se këto çështje do të parashtrohen edhe në Konferencën e këtij forumi që do të mbahet në Gjermani, me rastin e 44 vjetorit të themelimit të kësaj organizate. Kreu i IGFM-së, Idriz Sinani, tha se qeveria e Maqedonisë me në krye Nikolla Gruevskin dhe partnerin e tij Ali Ahmetin, vazhdimisht shkel të drejtat e njeriut, dhe i bëri thirrje Prokurorisë Speciale që të merr në rishqyrtim raste të shumta, në mesin e tyre edhe rasti i “Sopotit”, “Brodecit”, “Monstrës” dhe “Kumanovës”.

“Është vërtetuar tashmë nga përgjimet e denoncuara nëpër media nga opozita se personat që akuzohen për rastet janë të pafajshëm, ku disa prej tyre janë të dënuar me burg të përjetshëm. Ata janë të arrestuar pa të drejtë dhe ende mbahen nëpër burgje”, tha kryetari i IGFM-së Idriz Sinani.

E në ndërkohë, në njërin nga rastet, anëtarë të familjes Ebipi nga fshati Krushopek i Shkupit, pretendojnë se pushteti u ka uzurpurpuar tokën atyre, për ta shitur më pas tek investitorë bullgar.

“Ne si pronarë të kësaj toke, që e kemi trashëguar nga gjyshërit tanë, konsiderojmë dhe jemi të bindur se na është bërë padrejtësi që bart një kosto të lartë mateeriale. Për më tepër, për t’u bërë edhe më e madhe kjo padrejtësi që na është bërë me ndërtimin jolegal të këtij objekti në tokën tonë, në vitin 2007/08, kur ne kërkonim të drejtën tonë, policia arrestoi dy pjesëstarë të familjes tonë”, tha Sedat Ebipi nga familja Ebipi.

Familja Ebipi, por edhe Forumi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriu, paralajmërojnë se nëse është e nevojshme, drejtësinë do ta kërkojnë edhe në gjykatën për të drejtat e njeriut në Strazburg.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...