Published On: 16 Shtator, 2016

Fakte të pabesueshme për ndërtesën “Burj Khalif” në Dubai

Në ndërtimin e “Burj Khalif” kanë punuar 12.000 punëtorë në ditë dhe bashkërisht kanë bërë 22 milion orë pune. Nevojiten 4 muaj për ti larë të gjitha 24.000 dritaret…

Atrakcioni kryesor në  Dubai, ndërtesa më e lartë në botë, “Burj Khalif” ka  160 kat, dhe është 289 metra më e lartë se Qendra e re tregëtare botërore në Manhattan, dhe kudo që të ndodheni në Dubai, do ta shikoni siluetën e saj.

Ky rrokaqiell është hapur në vitin 2010, pas ndërtimit 6 vjeçar. Në të janë investuar mbi 1.5 miliardë euro dhe inagurimi zyrtar është shoqëruar me spektakularitet të fishekzjarrëve. Në ndërtimin e “Burj Khalif” kanë punuar 12.000 punëtor në ditë, dhe bashkërisht kanë bërë  22 milion orë pune.

Themelet e këtij rrokaqielli janë të thella 42 metra nën tokë, dhe nevojitet një kohë prej4 muajve për ti larë të gjitha 24.000 dritaret.

Rrokaqielli gjatë vitit 2010 është shfrytëzuar edhe si kulisë për xhirimin e filmit “Misioni i pamundur”, ndërsa  Tom Cruise ka qëndruar varrur në maje të “Burj Khalif”. Kjo ndërtesë është shumë fotogjenike, ndaj dhe shpesh e përdorin fotografët që jo rrallë kapin momentet kur shpeshhere e godet rrufeja për shkak të materialeve prej të cilëve është ndërtuar (alumin dhe hekur antikoroziv).

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...