Published On: 6 Janar, 2016

Fakte dhe dëshmi se si ushtarët serb nuk janë keqtrajtuar nga UÇK-ja

Gjatë luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në vitin 99, pjesëtarët e kësaj të fundit kishin zënë rob 8 ushtarë serb.

Ushtarët serb ishin zënë rob në Bare të Shalës së Bajgores. Pas kësaj ushtria serbe kishte dhënë ultimatum që deri në orën 15:00 të asaj dite ushtarët e saj të lirohen pa kurrfarë kushti.

Por, UÇK-ja kishte vendosur që lirimi i ushtarëve serb të kushtëzohej me lirimin e 9 ushtarëve të UÇK-së, që ishin kapur tri javë më parë.

Më vonë Agjencia e Lajmeve AP, publikoi disa video nga arkivat e saj ku aty shihet duke folur edhe njëri prej ushtarëve serb i cili thotë se nuk ishte keqtrajtuar.

“Nuk na kanë sulmuar po na kanë ndalë. Jemi çarmatosur, nuk kishte sulm fizik ndaj nesh”, dëgjohet duke thënë njëri ushtar.

Për më shumë, shikojeni videon./KosovaPress/

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...