Published On: 23 Gusht, 2017

“Fake News-in” për herë të parë e ka shpikur Serbia

Serbia historikisht është e njohur për  mediat e ashtuquajtura bulevardeske, ku mjet të vetëm kanë rrenën, shpifjën dhe manipolimin.

Shembulli më i mirë është kjo foto propagandistike serbe ku paraqitet kinse një shqiptar vret një prift në Manastirin e Deviçit, në vitin 1912.

Përshkrimi i fotos nga agjencia e njohur gjermane Ullstain Bild:
Propaganda serbe: skena paraqitur – vrasja e një prifti serb-ortodoks në kishën e Shën Eligius (në rajonin e Kosovës) nga një shqiptar.

Fototografia false është konstatuar nga ekspertët gjerman.

Kjo fotografi “fake” është përdorur dhe vazhdon të përdoret nga politika serbe si propagandë kundër shqiptarëve të Kosovës./fmimages.net

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...