Published On: 1 Prill, 2016

Kundërpërgjigja e Diana Rexhepit ndaj Ibrahim Kelmendit

 

Ekskluzive: Tregoni ku mbetën 8 (tetë) milionë Markat, që iu dorëzuan Gani Thaçit e Fatmir Zymerit, sekserëve të Hashim Thaçit!

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/komandant-ramushi-e-deboi-doniken/

http://www.shqiptari.eu/megaskandal-turpi-hashim-thaci-e-heq-vulen-presidenciale-flamurin-dardan-nga-stema-e-presidentit-zhduk-flamurin-presidencial/

 

 Shkruan: DIANA REXHEPI

 

Disa herë e kam lexuar tekstin e Ibrahim Kelmendit. Në të vërtetë, më shumë se disa herë. E pyesja veten a jam duke e kuptuar mirë atë çka është duke e thënë – shkruar Ibrahim Kelmendi, a jam duke e kuptuar me saktësi këtë prononcim të tij?! A është duke folur-shkruar Ibrahim Kelmendi për merita, dhe konform kësaj nga komoditeti i jep vetes liri, të thotë që mundet dikush të merr përqindje nga fondi “Vendlindja Thërret” për meritat që ka për luftën çlirimtare?! A e kam kuptuar mirë? A është e mundshme që këto fjalë ti thotë Ibrahim Kelmendi? A është e mundshme? Së pari, kush nga neve me aq lehtësi mund të flet për merita të veta, merita personale dhe pse të flitet për merita? Mund të flasim, dhe duhet të flasim për fakte, për hirë të faktografisë apo për punën e bërë, por JO për merita. Më andej, nëse dikush jep diçka, bën diçka, me vullnet, nga vullneti i Mirë, domethanë vullnetarisht, andaj nuk i takon, me të gjitha pika të Parimit për Moralin dhe/apo Virtytet, të kërkojë diçka anasjelltas e as më pak të flet në kategori të meritave. Bile bile as të pret nga dikush që ti jepet diçka, shkaku se ai, dikush, bëri diçka për dikë apo për çështje, me Vullnet të vet. Vullnet i Mirë, Vullnetarizmi nuk është kategori dhe ASNJËHERË nuk do të jetë Kategori që MATET ME ÇMIM. Ngase ashtu vulgarizohet Vullneti i Mirë, Vullnetarizmi. A kërkoi dikush nga unë apo nga Ibrahim Kelmendi, apo nga Bekim Berisha Abei, apo nga Agim Ramadani, apo nga Xheva dhe Fehmi Lladrovci, apo nga Rama Cervadiku, apo nga të tjerët, a kërkoi dikush që të bëjmë diçka, a na kushtëzoi dikush, me diçka, të angazhohemi për Kosovë, për Kosovë të Pavarur, për mbrojte të Kosovës, në mënyrë si dijmë apo mundemi? A kërkoi dikush i treti që të bëjmë këtë punë? KUSH e kërkoi këtë punë nga ne, kush konkretisht, cili person me emër dhe mbiemër? Askush këtë nuk e kërkoi nga ne. Dhe konform kësaj askush nuk na ka borxh asgjë, Neve na shtyri ajo që çdo njeri e ka në vete-Ndërgjegje. E nga Ndërgjegja buron Vullnet i Mirë. Si akt që krijon zinxhirë e pastaj spirale të Vullnetit të Mirë. Që në fund të fundit, sipas Ligjit të Fizikes, na kthehet si Vullnet i Mirë. Dhe nuk matet me çmim. Kurrë, me dy KURRË. E jona, nga Ndërgjegje dhe Vullnet të Mirë i yni, personal, ka qenë ti bijmë Kosovën deri në Liri dhe Pavarësi. Dhe asgjë më tepër. STOP aty. Puna jonë aty mbaron, merr fund. Tutje, tjerët. Persona kompetent për ndërtim të shoqërisë civile në Kosovë. Ajo quhet Vullnetarizëm, Vullnet i Mirë. Në të kundërtën është kalkulim. Dhe e njollos, e përlyen mundin, Vullnetin e Mirë. Dhe nuk kategorizohet më në Vullnet të Mirë. E aq më pak mund të jepet hapësira që dikush ta quaj këtë “Merita”, apo ta kategorizojë si Meritë. Fjalë të rënda je tuj fol për Fadil Demirin, Ibrahim Kelmendi. Shumë fjalë të randa. Në finale, kush qenke ti Ibrahim Kelmendi, në të vërtetë tash mbas të gjithave, dhe neglizhencës tënde ndaj vrasjeve të shqiptarëve të bëra nga krahu i UÇK-së, të cilit i ke takuar edhe ti, e sidomos ndaj vrasjes së Ministrit të Mbrojtjes të Kosovës, kolonelit Ahmet Krasniqi, dhe pastaj Tahir Zemës dhe tjerëve, unë nuk dij më kush qenke ti. Në të vërtet nuk di kush qenke. Dhe pse po gjuan me baltë në të tjerët, dhe në vetveten në fund të fundit, në atë çka ke bërë të mirë, nga vullneti yt personal, për popullin tënd?! Për të njëjtin atë popull të Bekim Berishës Abeit, popullin e Adem Jasharit, popullin e Xhevë dhe Fehmi Lladrovcit, popullin e Agim Ramadanit, popullin e Ahmet Krasniqit, popullin e Fadil Demirit, popullin e Afrim Shurecit dhe shumë të tjerëve. Për të njëjtin apo, jo, popullin tim në fund të fundit.

 

Ekskluzive: Tregoni ku mbetën 8 (tetë) milionë Markat, që iu dorëzuan Gani Thaçit e Fatmir Zymerit, sekserëve të Hashim Thaçit!

 

Vehbi Kajtazi, duke shpifur e denigruar nuk mund të afirmohesh si gazetar investigues dhe profesionist. E shumta, mund të dalësh i fituar nga ata që të paguajnë për të shpifur. (Ç)Parim Olluri më është paraqit para ca ditëve për sqarime përmes rrjetit social (në pamundësi të komunikimit telefonik), mi ka dërguar pyetjet dhe unë i jam përgjigj. Mos interesimi për sqarime objektive është një dëshmi më shumë se këto shpifje që keni shpërnda tani janë një hakmarrje për demaskimet që u kam bërë marionetave Thaçi dhe Mustafa. Ndërsa “dëshmitë” duhet ti keni të sajuar e siguruar nga shërbimi sekret i LDK-së, që e drejtonte z. Ramë Mara, i cili përmes bashkëpunëtorit të tij, Genc Kelmendi, u angazhuan ta rrënonin EKO-Holdingun dhe të më komprometonte mua, për shkak të armiqësive që kishim. Përndryshe, po të kishe Vehbi Kajtazi si preokupim kryesor mjetet e Fondit Vendlindja thërret, do të kishe përmend, qoftë vetëm kalimthi, se si i kam “shpërdoruar” 8 (tetë) milionë DM, duke ua dorëzuar disa ditë para se të përfundonte lufta Gani Thaçit e Fatmir Zymerit, të cilët ishin “sekserë” të Hashim Thaçit e Xhavit Halitit… Sqarimet konkrete kundër dezinformimeve e shpifjet që kësaj radhe janë plasuar nga portali INSAJDER dhe portale të tjera:

(1) Gjatë Lufte kam marrë me qira rreth 150 telefona satelitorë për nevoja të komunikimit të UÇK-së, meqë ata nuk mund ti përgjonin shërbimet inteligjente serbe dhe aleatët e tyre. 120 telefona i kam marrë nga Telecom’i i Gjermanisë dhe 30 nga firma gjermane CPN. Me Telekomin gjerman ishim marrë vesh t’ua paguanim 4.5,- DM minutën. Ndërsa pak më vonë firma CPN na e ofroi për 4,- DM minutën.

(2) Kur filluan bombardimet NATO-s dhe kur u njoftova se telefonat satelitor do të shërbejnë për komunikim të UÇK-së edhe me NATO-n, krejt spontanisht mora kontakt me Ushtrinë gjermane, e cila kishte ngrit një shtab ekstra për Kosovën. I njoftova se telefonat satelitorë po na kushtonin shumë shtrenjtë dhe se do të detyroheshim ti ndërpritnim. Pas disa orëve më kanë kontaktuar dy veta, të cilët më kanë këshilluar që gojarisht mund të deklarohem në Telekomin gjerman se nuk mund ti paguaj më, prandaj me duhet ti ndërpres, ndërsa Telecomi ishte udhëzuar që të mos i ndërpriste. Dhe ashtu veprova. Rreth një muaj pas mbarimit të Luftës Telecomi gjerman më ka dërguar një faturë për rreth 1.2,- milionë DM borxhe për dy muajt e fundit. Ajo faturë më pat ngel kujtim, meqë Telecomi e kishte bërë sa për të pas “evidencë” (mundet që Ushtria gjermane ia kishte paguar).

(3) Ndoshta 4-5 ditë pas Lufte BKA (Bundeskriminalamt / Enti Federal për Kriminalistikë) ka ndërmarrë aksion të furishëm kundër Fondit “Vendlindja thërret”, duke i bastisur të gjitha zyrat dhe dhjetëra veprimtarë të Fondit. Edhe mua më kanë sulmuar në banesë rreth orës 05.00 të mëngjesit. Për fat rreth një orë më herët unë gjendesha në udhëtim për të marrë aeroplanin e Kompanisë Malev, nga Hamburgu në Budapest dhe prej aty për në Tiranë. Në aeroport po më dërgonte me makinë të tij bashkëveprimtari Veton Jashari (nga Mitrovica). Në Hamburg duhej të takohesha edhe me Naser Idrizin dhe bashkarisht do të shkonim në Tiranë. Duke qenë në udhëtim më ka telefonuar policia gjermane, e cila më ka urdhëruar të kthehem se po ma bastisnin banesën (në Këln), duke më bërë me dije që nuk mund të dalë jashtë Gjermanisë, meqë ishte lëshuar urdhër arresti kundër meje. Megjithatë unë nuk u ktheva. Gjeta mënyrën për të ikur përmes Zvicrës dhe Italisë dhe prej atje me traget në Shqipëri.

(4) Në atë blic aksion institucionet gjermane kishin konfiskuar gjithë dokumentacionin e Fondit Vendlindja thërret dhe kishin bllokuar xhirollogarinë bankare.

(5) Nga fundi i qershorit në Prishtinë ka ardhur pronari i firmës CPN, z. Nikolai, që na kishte ofruar telefonat satelitor gjatë luftës. Në recepcion të hotelit Grand ka pyetur nëse më njihnin. Ata të recepcionit më kanë informuar. Ai më ka fol se duhet ofruar menjëherë shërbimi i telefonisë satelitore, meqë Telekomi i Kosovës ishte jashtë përdorimit. Për start ka kërkuar 60.000,- (gjatë dhjetëmijë) DM, për ti paguar 10 pajisje për telefonim. Ndërsa, për minutë të shpenzuar u morëm vesh të paguajmë 2.2,- DM. Unë nuk i kisha ato 60 mijë DM për ti paguar pajisjet. Ua kërkova hua disa vetave, nuk mi dhanë. Me pronarin e reisebyros GRYKA (Ramiz Nikçi) u morëm vesh që ai ti investonte 60 mijë DM dhe ne të formonim firmë të përbashkët (unë 51 %, ndërsa ai 49 % të ortakërisë). Bashkë me Ramiz Nikçin e dërguam gjermanin Nikolai deri në Elez-Han, prej ku ai mori taksi për të shkuar në aeroportin e Shkupit. Mbet që në Gjermani firma GRYKA t’ia jepte 60 mijë DM dhe ti merrte pajisjet për të filluar telefoninë satelitore. Fatkeqësish Ramiz Nikçi u pendua. Gjermani Nikolai erdhi sërish në Kosovë. Tani donte të gjente partner tjetër. Por, në bisedë e sipër u tregua i gatshëm të mi ofronte pajisjet me lising (qira), me kusht që në vend të 2.2,- DM për minutë, siç ishim marrë vesh paraprakisht, të ma rriste minutën në 2.5,- DM dhe qiranë për secilën pajisje e caktoi 300,- DM në muaj.

(6) Qysh në fillim të korrikut u pa se nga ai shërbim satelitor fitimin do ta kisha tepër të madh (sidomos për shkak se telefononin gjatë e shumë shpesh përfaqësuesit ndërkombëtarë). Meqë ai fitim nuk ishte thjeshtë fitim i bazuar në talentin tim biznisor dhe as në investimin privat, por rrjedhojë (meritë) vetëm e Luftës, vendosa që ato fitime të mos i çmoj personale. Prandaj në telefoninë që krijova (“Tele Point”) vendosa ti marrë për ortak edhe 9 veta të tjerë, që ishin të dëshmuar gjatë Lufte, por që nuk kishin si të fillonin rrojtjen në Kosovë.

(7) Paralelisht vendosa me një pjesë të fitimeve nga telefonia të themeloj edhe një kompani tjetër, për të angazhuar edhe të tjerë që të fillohej me punë. Kështu përzgjodha Fadil Demirin dhe Ton Markun, kryesisht pse kishin qenë bashkëveprimtarë të Fehmi Lladrovcit, prandaj kisha besim të madh ndaj tyre, por edhe pse kishin përvojë biznesore dhe merita në veprimtarinë çlirimtare. Bashkë me ata e krijova kompaninë EKO-Holding, duke vendos që 5 ortakë të kishim nga 10 % të ortakërisë, ndërsa 50 % të ortakërisë të ishin pronë e ndonjë shoqate të dalë nga UÇK-ja (arsyen tjetër për këtë përcaktim do ta rrëfej kur ta quaj unë të përshtatshëm.).

(8) Nga starti dhe deri në fund të vitit 2000 në EKO-Holding duhet të kem dhënë rreth 2 (dy) milionë DM, që kishin rezultuar si fitim nga telefonia satelitore, dhe dy hektarë e 40 ari tokë në Prishtinë-Veternikë. Atë tokë, për shkak të lutjeve që më bëri vëllai i Nekibe Kelmendit, z. Ejup Kolica (si lidhje miqësore, meqë avokatin Bajram Kelmendi e kisha kushëri të afërt nga ana e nënës) e kisha ble për 240 mijë DM, por e kisha regjistruar në emër të Fadil Demirit. Bile, me z. Kolica kemi udhëtuar në Pejë për ti marrë të hollat. I mora të hollat e biznesit të disa ditëve të fundit, të pa numëruara, në tytë plastike. Kur erdhëm në Prishtinë në zyra të EKO-Holdingut i numëruam. Na dolën mbi 600 mijë DM. Me 240 mijë u pagua toka, ndërsa të tjerat u investuan në EKO-Holding.

(9) Në EKO-Holding angazhova edhe Dukagjin Kelmendin, kushëri, por edhe ish i burgosur politik dhe bashkëveprimtar (për të pas siguri më të madhe se në EKO-Holding nuk do të vidhej shumë).

(10) Është e vërtet se gjatë Lufte kishim angazhuar “sekserin” (lobistin) algjeriano-gjerman Dr. Sahroui, për të bërë lobim për luftën tonë të drejtë, meqë ai kishte përvojë dhe njohje nga koha kur kishte qenë shef i kabinetit të kryetarit të Algjerisë, Houari Boumedienne (1965-1978) dhe tani ishte i angazhuar si funksionar në partinë gjermane SPD. Rëndom ai pati kërkuar vetëm shpenzimet e udhëtimeve, hoteleve, telefonatave, kur do të angazhohej për të lobuar për Luftën dhe UÇK-në. Ai erdhi edhe në Prishtinë me një dosje faturash për ti kërkuar detyrimet që ia kishim. Meqë nuk kisha mundësi tjetër (“ministri” i financave Adem Graboci refuzoi ta paguante, me arsyetim se nuk kishin mjete), urdhërova Fadil Demirin që t’ia paguante ato borxhe që ai po i kërkonte. Dhe, di që shpenzimet për Dr. Sahroui na ishin shpaguar, sepse vërtet ai ia doli të sqaronte personalitete të shquara gjermane, siç ishin Erhard Eppler, Hans Koschnik, por edhe austriake dhe në botën “arabe”.

(11) 5 muajt e fundit të vitit 1999 dhe gjatë viteve 2000 dhe 2001 EKO-Holding qe bërë një firmë e madhe, me shumë veprimtari biznesore. Eksportonte shumë kërpudha, gllija (dëllinja), lëkura…, importonte kompjuterë, mobile dhe gjësende tjera për biznese…

(12) Në maj të vitit 2003 Fadil Demiri dhe Dukagjin Kelmendi mi kanë ofruar disa shifra, për të arsyetuar vetën e tyre se si kishte dështuar kompania… *** Po shpresoj se qëllimi im fisnik, për të mos u bërë profiter lufte, nuk do të duhej të keqkuptohet si kriminalitet imi ndaj Fondit “Vendlindja thërret”. Nga kjo paraqitje telegrafike secili mund të kupton se unë kisha të drejtë ligjore (edhe pse atëherë nuk kishte shtet ligjor, por protektorat të inkriminuar), që fitimet nga telefonia satelitore ti përvetësoja vetëm për vete. Ato fitime nuk ndodhën “në emër të UÇK-së dhe të Fondit Vendlindja thërret”, siç shpifin Vehbi Kajtazi e (Ç)Parim Olluri, por si meritë e tyre që bënë Luftë çlirimtare!

Fatkeqësisht Fadil Demiri dhe Dukagjin Kelmendi më tradhtuan, duke vjedh, tjetërsuar e shkatërruar gjithë ato investime dhe atë shans që EKO-Holding të ishte tani firmë gjigante, duke ndikuar në zhvillimin ekonomik të Kosovës. Më vjen keq që Fadil Demiri dhe Dukagjin Kelmendi, as atëherë dhe as tani, mua nuk më kanë ofruar sqarime, se çfarë vërtet ka ndodhur me EKO-Holdingun. Ibrahim Kelmendi” (27.03.2016). / SHQIPTARI.EU

Sqarim dhe kërkim falje: Meqë teksti ishte i gjatë, redaksia e shqiptari.eu, vendosi ta botonte këtë shkrim në vazhdime, por për shkak se në pjesën e tretë mund të jenë krijuar paqartësi tek lexuesi se cila pjesë është e autores, dhe referencat jo të saja, vendosëm ta botojmë në tërësi me shpresën që të evitojmë çdo shqetësim për autoren dhe keqkuptim.

 

 
Displaying 4 Comments
Have Your Say
 1. Diana Rexhepi thotë:

  Sa per Fakte dhe Faktografi, zotri Sinani, Fadil Demiri nga viti 1985., deri ne vitin 1989., qendron ne burg te Zenices, i denuar me 4 vjet burg nga regjimi jugosllav te atehereshem, per ceshtje kombetare shqiptare, ne ate kohe te ashtuquajtur “kontrarevolucionare”, si kryesori nga grupi i te denuarve te ashtuquajtures “Grupi i Zagrebit”, se bashku me Naim Maloku dhe Ton Marku. Sa per Faktografi.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)
 2. Esat bytyqi thotë:

  Pas shum vitesh me erdhi rasti qe bili diku mund ti them do gjera edhe pse kam materiale per nje liber.por hasa ne mi emer tradhtari mashtrusi e hajni si Fadil Demiri te cilin e kam mbajt si fmin tim.ne ato kohe te veshtira une e punsova ne firm ne slo.veshje mbathje por edhe kravaten ja jepja te lidhur se jo qe kidhte doni her me sy.i njejti me grua dhe femia ne det ne llogorin time.kisha punet mir por as vet se di si mi morem met lash punen mbrapa ti u marr me pun per ks.e rizikoja tu bajt libra per zvicer e prej shqiprije ne slo.fadil demiri qante skidhin buk ne shtepi jo qe dia nga vjen.vllain e ti e njoftiva ne lj.ishte zdrukthtar dhe fadili ma mbushi mendjen per ni makin per zdruktari kombinat.kushtonte 9000 dm.qe te nzjerrin buken per familje.kisha ni makin qe bente tek 140 mi dm udhtimet qe beja si firm se kisha edhe ni partner hajn si ky e pas sefiles fshinte hunt.ma ne fund ky dhe kolegu i to iken nga slo.dhe moren leket netali tek 140mi dm.borq tek shteti sloven ku une shtetas slo.dhe i vetmi qe me kishin dor.aty dueja shtetit mbi 250mi dm.per shum shum raste mund bej liber ase me nje gazetar.bej pyetje veti se sa mir isha rahat me familje dhe jo qe dija diqka per ks.se kam ardh so femi ne familje.por me vjen keq per kso mashtrus se ishalla mundi im e i shum tjerve ka zen ni.vend tek populli.tregonin njerzit fadili ka be miljona e une kisha babin ne kosov dhe ky mashtrusi me premtoi se do ja sjell 500eu por vetem rren.sa e sa por me vjen mir qe nuk jam i vetem me kso mashtrus.per tera kto raste e don miku i ti i ngusht por edhe miku im z.Naim maloku mund me deshmu per shum gjera qe isha dit e nat i angazhuar ku kemi fote e dokumenta.disa delegat si ky mashtrusi kan shkatrru familje.me vjen turp kur mendoj se me ke kam pas pune kujt kam dhen buk.deshiroj qe nje dit populli i ks te ket nje jet te lumtur.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
  • shefka thotë:

   zoteri Esat disa here e permende qe ke material per liber, ndoshta nuk eshte ide e keqe ama aman burre merre nje lektor se ti ishe gjyesem analfabet bre

   Përgjigjiuni
   Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)
  • blero sinani thotë:

   Zotri E Bytiqi me dhimbesh jam i njejtit fshat te F. Demiri ne
   vitet e 80 njerzimi ka lan familjen e vet pa shum sende dhe besa here her dhe pa ngran duke ju besur krtyre hajnave kaqen shoqata Migjeni lublan shoqat e mallkuar te tll jan dhe mbeten
   kur pash se jaukedhuruar nji makin per zdruk dhendje dhe pse 30 vite kan kalue me kujtohet ajo makin kur e kan prue vllau i Fadilit M… gjoja me punue (thojke me ndreq hamare etejera )kaqn doshta 85 apo 86 nukjam saksisht i sigurt per fat te keq te kosoves kosov jan dominuse njerzit qe merren me tekqia
   une B.Sinani

   Përgjigjiuni
   Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...