Published On: 14 Qershor, 2016

FACEBOOK-u NË KOSOVË SI FAKTORË I RI SOCIALIZUES

Fadil Maloku
Nga një studim i SHSeK-s, na doli se; më shumë duhet të pelqeni “pakicën aktive” (debatuese) të ndjekësve (followers), se sa “shumicën pasive” (heshtakëve aktiv!) të miqëve Tuaj, nëpër rrjete sociale…! Ka disa arsye; 1.”Pakica aktive”, në “ndjekjen”e saj ndajë, në fakt, e konsumon dhe e shkëmben gjithënjë online, at pjesën e “fjetur”të gjykuarit të vet… Duke e pasuruar sfondin e informatave dhe njohjeve, ata në koherencë e rrisin kapacitetin e tyre kreativ etj.
2.Shumica e ndjekësve pasiv (heshtakëve aktiv!), me vëzhgimin e profilit Tuaj, në cilësinë e “indeferentit” dhe kureshtarit aktiv, e “ushqejnë” paradoksalisht arsyen e miqësisë me Juve…Studimi, poashtu, identifikoj se “ndjekësit pasiv”, përherë dëshmohën si grupimi i gjykuesve që ushqen prirjen “aktive” për një background shumë më të fuqishmëm socializues, dhe për njē open mind më të hapur sociale, se sa “ndjekësit aktiv”…
3.”Ndjekësit aktiv”, me kureshtjen e tyre aktive, dosido Juve dhe followers-ave tjerët, në një mënyrë, apo tjetrën, jo vetëm që u shtyjnë të “disciplinoheni”dhe të “promovoheni” si personalitet “ditor”, por, edhe ta ridimensiononi gjykimin Tuaj, në sytë e vetëvetës së Tyre, dhe gjithë e publikut (heshtak!) “kujdestar”…që u përcjell në ndërkohë!
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...