Published On: 20 Dhjetor, 2015

Fabrikë për letërnjoftimet falso, heshtje në Prokurori dhe MPB

Heshtje në MPB, por edhe në Prokurorinë publike pas njoftimit të një dite më parë se kanë zbuluar fabrikën e fshehtë për përpunimin e letërnjoftimeve të rrejshme. Askush nuk jep informacione zyrtare, ku ka qenë fabrika, sa kohë ka punuar para se ta zbuloj policia, kush janë të arrestuarit dhe të dyshuarit.

Informacionin e vetëm të rëndësishëm zyrtar që e morëm nga organet e gjyqësorit dhe policisë vjen nga Gjykata Themelore Shkupi 1, prej ku thonë se prokuroria nuk ka kërkuar masën e arrestit për asnjërin prej tre të dyshuarve për falsifikim, edhe pse fabrika e fshehtë për falsifikimin e dokumenteve u gjet të premten.

“Deri në Gjykatën themelore Shkupi 1 deri më sot nuk ka arritur propozim për arrest për rastin që tregoni interes. Për çështjet e hetimit, kompetente është Prokuroria publike e R. së Maqedonisë”, thuhet në njoftimin e Gjykatës Themelore Shkupi 1.

Përderisa Institucionet heshtin, mediumet edhe sot publikuan detaje të shumtë nga hetimi. Portalet Pres 24, Republika, Kurir dhe mediumet tjera akuzuan se fabrikën e kanë mbajtur njerëz të afërt me LSDM-në dhe se praktikisht partia opozitare ka fabrikuar afera.

Nga ana tjetër, javorja “Fokus” që e publikoi aferën, theksin e vendos pikërisht në çështjen e arrestit. Ky medium publikisht pyet, si është e mundur të gjendet fabrika dhe kryerësit dhe të mos ketë kurrfarë arresti për asnjërin e të përfshirëve.

Në plan politik, reaguan edhe LSDM, por edhe kryeministri Gruevski. Opozita edhe njëherë bëri thirrje që të zbardhen të gjitha çështjet rreth falsifikimit ndërsa kryeministri uroi policët pa njoftuan detaje.

“Tani për tani do t’u uroja profesionistëve në prokurorinë publike dhe MPB për këtë të arritur. Do të apeloja deri te komuniteti ndërkombëtarë që nga afër dhe në hollësi të ndjek këtë proces”, tha Nikolla Gruevski, kryeministër i RM-së.

Në deklaratën e tij, Gruevski paralajmëroi se do të prononcohet për opinionin për detaje rreth rastit pas një apo dy orëve. Deklaratën e dha rreth orës 15, por deri në këtë moment njeriu i parë i Qeverisë nuk u prononcua në mënyrë plotësuese.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...