Published On: 1 Maj, 2016

Eurovisioni ndryshon rregulloren për përdorimin e flamujve (Foto)

Organizatorët e festivalit evropian të këngës Eurovision kanë ndryshuar formën e rregullores për përdorimin e flamujve gjatë festivalit, pas reagimeve të shumta në Kosovë e në pjesë të tjera të botës.

Ata kanë zëvendësuar listën me flamujt e ndaluar që nuk mund të mbahen nga publiku gjatë tri netëve të festivalit – që këtë vit mbahet në Stokholm në datat 10, 12 e 14 maj – me një rregullore të përgjithshme për flamujt.

Në mesin e këtyre flamujve ishte edhe ai i Kosovës, në të njëjtën listë me atë të Palestinës, Baskisë, ISIS’it, Qipros Veriore, e të tjerë.

Megjithatë, flamuri i Kosovës, si dhe flamujt e tjerë të lartpërmendur, mbeten të ndaluar për t’u mbajtur nga publiku gjatë festivalit. Krejt çfarë ka ndryshuar në këtë rregullore është heqja e dukjes së flamujve, por rregullat tashmë janë vetëm me shkrim.

Ato lejojnë vetëm flamujt e shteteve që janë të pranuar në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, flamurin e Bashkimit Evropian dhe flamurin shumëngjyrësh (ylber), si simbol të tolerancës dhe diversitetit.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...