Published On: 7 Mars, 2016

Esktremizmi fetar u krijua me ndihmën e klasës së ndyrë politike

Mustafë Shabani

Të nderuar miq rrethanat të cilat janë imponuar me ndytësi në vendin tonë janë krejt të tjera nga ato, të cilat i duam, dëshirojmë ne dhe shtetet mike, të cilat e ndihmuan dhe përkrahën lirinë e vendit tonë.
Situata e pashpresë e krijuar atje për aq sa është produkt i votës së manipuluar, për aq është edhe produkt i ca miqve ndërkombëtar, të cilët janë të angazhuar atje dhe zyrtar të tillë të korruptuar, jo vetëm që e toleruan, por edhe e ndihmuan direkt korrupcionin dhe gjërat e pista duke hyrë në bizneset vrastare të kastës së ndyrë politike.
Fillimisht ishin ushtar dhe zyrtar nga shtetet arabe, të cilat e bartën orientimin e e gabuar fetar tek niveli i ulët duke shfrytëzuar varfërin atje, dhe duke rekrutuar të tillë në tarikatet e tyre, të cilat nuk janë as traditë dhe as e ardhme e kombit tonë, të gjitha këto rrethana u krijuan me ndihmën e klasës së ndyrë politike duke ua larguar vëmendjen qytetarisë, nga problemet reale me të cilat ballafaqohen ata atje.
Duke u shtuar varfëria dhe ai numër ekstremistësh u krijua pasiguri tek qytetaria kosovare, e cila lëshoj vatrat shekullore në drejtim të vendeve europiane.
Pakënaqësia dhe pasiguria ishte shtrirë në të gjitha nivelet e sidomos tek qytetaria e ngritur e në ve[anti tek vëllezërit e besimit të krishterë, të cilët pothuaj në mënyrë masovike lëshuan ato vatra duke ua kthyer shpinën edhe objekteve të kultit, të cilat u mbrojtën me gjak nga të parët tanë për tu trashëguar ato nga pasardhësit e tyre.
Situata është alarmante dhe e pashpresë, dhe problemet e krijuara nga agjentura të llojllojshme antishqiptare është pothuaj e pamundur të zgjidhen pa ndihmën e sinqertë të faktrorit ndërkombëtar, i cili ishte shpëtimtari ynë.
Nuk mjaftojnë vetëm gjykata speciale, por edhe projekte të mirëfillta për ëngritjen e shpresës dhe besës atje, për një jetë të qetë dhe të sigurtë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...