Published On: 2 Shkurt, 2016

Eskluzive: Ja emrat e dy prokurorëve për krime lufte!

Emrat e dy prokurorëve që janë caktuar në Departamentin për Krime Lufte në Prokurorinë Speciale të Kosovës, për të hetuar krimet e luftës jane bere te ditur tashme.

Sipas burimeve të Gazetës Blic, ata janë Drita Hajdari, e cila deri në fund të këtij viti punonte në Prokurorinë Speciale dhe prokurori, Elez Blakaj, i cili ishte pjesë e Prokurorisë Themelore në Prishtinë.

“Prokurorja Hajdari dhe prokurori Blakaj, janë caktuar në Departamentin për Krime Lufte në Prokurorinë Speciale të Kosovës për të hetuar krimet e luftës”, ka theksuar ky burim i Gazetës Blic, brenda Prokurorisë Speciale.

Prokurorja Drita Hajdari, ndryshe siç njihet edhe si një “Prokurore e Hekurt”, gjatë kohës sa ishte në Prokurorinë Speciale kishte arritur që të ngrehte aktakuzë ndaj njerëzve më të fuqishëm në vend.

Ajo kishte ngritur aktakuzën ndaj ish- rektorit të UP-së dhe ish- kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, i cili për shkak të fuqisë dhe ndikimit që kishte dhe ka, njihet edhe me nofkën “BABA”.

Drita Hajdari kishte ngritur aktakuzë edhe ndaj keqpërdorimeve në Komunën e Prishtinës, që kishin të bënin me ndërtimet pa leje.

Ajo njihet si ndër prokuroret më të guximshme dhe më të suksesshme, që sot për sot ka Kosova.

Në anën tjetër, Reshat Millaku, kryeprokuror në Prokurorinë Speciale ka thënë për  medie se dy prokurorët e caktuar do të punojnë në lëndët që kanë qenë në punë para janarit të këtij viti por edhe me të gjitha lëndët e reja u janë dhënë në punë.

Procesi i përzgjedhjes është zvarritur që nga viti i kaluar me arsyetimin se prokurorët nuk kanë shprehur dëshirën për t’u marrë me krimet e luftës, ndonëse është përmendur edhe numri i vogël i prokurorëve.
Rastet e krimeve të luftës që deri më tani janë trajtuar kryesisht nga prokurorë ndërkombëtarë të misionit EULEX. Por në dhjetorin e vitit të kaluar 30 raste janë transferuar nga EULEX te prokurorët vendorë. / Gazeta Blic

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...