Published On: 8 Maj, 2016

Është vrarë Krasniqi i gabuar!

Diana Rexhepi përgjigje ish zëdhënësit të UÇK-së, zotriut Jakup Krasniqi, lidhur me prononcimin e tij në SHQIPTARI:EU

“Në jetën time politike mbi dyzet vjeçare, i përjetova në forma të ndryshme sulmet e katër policive sekrete të nëntokës. E para ishte UDB-a serbo/jugosllave. Arsyeja e të parës ishte pse u anëtarësova në organizata të fshehta për të vazhduar e përhapur idenë e çlirimit e të bashkimit të shqiptarëve të Kosovës, Maqedonisë e të Malit të Zi me Nënën Shqipëri”- Jakup Krasniqi. Zotri Jakup Krasniqi, po thoni këtu që jeni antarësuar në organizata të fshehta për të hapur, vazhduar idenë e çlirimit e të bashkimit të shqiptarëve të Kosovës, Maqedonisë e Malit të Zi me nënën Shqipëri. A po e dëgjoni veten çka keni thënë këtu: Ide për bashkim. Fshehtë. Domethënë, fshehtë edhe prej Shqipërisë që doni me u bashku me atë shtet që e quajtët “nonë”.
Zotri Jakup Krasniqi, a jeni në orë të poezisë apo keni mendu që luhet lojë virtuale? Ideja e partisë tuaj të fshehtë, më së shumti i ka konvenuar Serbisë, gjegjësisht Jugosllavisë. Për me mundur edhe kështu edhe ashtu ta suspendojë autonominë e Kosovës, dhe ta bëjë Serbinë e Madhe në kurriz të Kroacisë, Bosnjës, Malit të Zi, dhe Maqedonisë. Ju dhe ajo organizatë e juaj e fshehtë i duhej, i konvenon Serbisë, të tregojë me gisht: që, qe këta po dojnë me rrëzu Jugosllavinë. E planet e tyre për Sebi të Madhe janë shumë më të vjetra se organizata e juaj e fshehtë për bashkim. Me atë organizatë të fshehtë ju i keni bë dëme Shqipërisë, në atë kohë. Sepse propaganda jugosllave e tregonte me gisht kah Shqipëria. Mos më kallxoni që ju keni qenë të lidhur me dikë nga Shqipëria, mosni ato pralla. Ata, Shqipëria, dhe Shqiptarët e Shqipërisë i kanë pas hallet e veta, e jo me u marrë me andrra të një organizate të fshehtë që i përngjante romanit për fëmijë: “Druzhba Pere Kvrzhice”. E tash, Ju personalisht zotri Krasniqi apo dikush nga ajo organizata e fshehtë e juaj jeni bërë tërësisht kundërproduktiv dhe e keni cenu çështjen e Kosovës, dhe Luftës në Kosovë, kur jeni bërë zëdhënës i UÇK-së. Kur me këso deklarata amatore keni shku në opinion, në kohën më të keqe. Ne në redaksi të HRT shumë herë jemi djersit kur Ju dilshit në opinion me këso deklarata, thua se ishit faktor kyç botëror që mund të bënte çka të donte. Deklaratat e Juaja, zotëri Krasniqi, i kanë bërë dëm të madh imazhit të UÇK-së, që ne jemi munduar në HRT ti tregojmë botës që UÇK ishte një ushtri relevante, e përpiktë në qëllime dhe e aftë ta mbrojë Kosovën nga sulmet luftarake të ushtrisë dhe paramilitarëve serb. E Ju, i veshur në uniformë të UÇK-së dinit para kamerave thuajse po xhirohet ndonjë film gjysmartistik dhe gjysmëhumoristik, me deklarata të Juaja që do të fshihen kufijtë në mes të Kosovës dhe Shqipërisë, në mes të Kosovës dhe Maqedonisë, dhe në mes të Kosovës dhe Malit të Zi. Sa dëm i keni bërë imazhit të Kosovës dhe UÇK-së, me këto deklarata totalisht amatore t’Juaja është parë edhe më vonë. Mos të kish qenë NATO në shumë oborre të shtëpive shqiptare në Kosovë asnjë pulë nuk kish mbet gjallë. Dua t’Ju tregoj një send. Në fillim, kur dolëm në HRT, dhe pas aktit të kryer në Minhen në dhjetor të vitit 1997, mua më është ofruar vendi i zëdhënësit të UÇK-së. E refuzova me fjalë që shumë më shumë dhe më shumë se më shumë, mundem me bë si gazetare për Kosoven, përmes HRT dhe qendrave distribuese televizive të botës. E ju kanë zgjedh Juve. Kush Ju ka emruar është treguar amator sikurse edhe Ju, më falni për këtë, se me keqardhje jam tuj i fol këto fjalë. Më vonë, pas disa deklaratave tuaja tejet të dëmshme dhe kundërproduktive, disa nga shokët nga UÇK u fjalosën me mu duke më akuzuar pse kam refuzuar vendin e zëdhënësit të UÇK-së. Aty u pa që mbrenda UÇK-së nuk kishte konsenzus dhe një vijë komanduese, sepse nuk kishin pas nevojë mua me më akuzuar, por me ju shkarkuar momentalisht nga ai vend, post, dhe me emëruar dikë tjetër. Nuk dua të hyj në prononcime tjera tuaja në këtë tekst sepse nuk më takon. Por dua t’ju them që në atë organizatë të fshehtë tuaj dikush është dasht ta dijë, t’ju mësoj se politika është shkathtësia e së mundshmes, e jo poezi lirike, sidomos jo para kamerave, në kohë kyçe, gati apokaliptike për Kosovën, ku një gabim i vogël kushtonte me jetë të njerëzve, civilve. Kur Maqedonia është shtet në vehte, Mali i Zi gati shtet në vete, e Ju nga studio të fshehtë kumedit në cilin vend apo shpellë, po i shpallni luftën shteteve fqinje sovrane, pa kurajo, as plan, e as ushtri për me e mbrojtur Kosovën as nga Serbia, e le mo me i cenu territoret e Maqedonisë apo të Malit të Zi. E mos të them sa me asi deklarata të cekta, amatore, se e keni cenuar edhe sovranitetin e shtetit shqiptar, Shqipërinë, “nënën” që aq shumë po e dojshit, duke e shti gati në luftë, pa asnjë shenjë pëlqimi për atë akt nga vet shteti shqiptar gjegjësisht Shqipërisë. Ju thash edhe njëherë që në redaksi të HRT shumë herë jemi djerist, ekipi i redaktorëve, dhe unë si gazetare dhe përkthyese e deklaratave tuaja pompoze. Në fund me shumë keqardhje për Juve po e shkruj këtu komentin e një gazetari kroat, analisti politik, në ditë kur është vra Ministri i mbrojtjes Ahmet Krasniqi, citoj: “Ubijen je pogrešni Krasniqi” (Është vrarë Krasniqi i gabuar).

 

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/me-9-maj-zbarkojne-ferexhete-shamite-ne-shkup/

http://www.shqiptari.eu/donald-lu-sekretarit-te-shtetit-amerikan-me-keni-syrgjynosur-ne-nje-vend-hajdutesh/

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Mal Uka thotë:

  Zonja Dijana Rexhepi ne vija te trasha ia tha veq pak nga
  dami qe i ka sjelle kosoves Jakup Vilispici bashk me shkoket e tij te msheft Organizata e Qpifunave Ky far telalli per dite thoshte SHÖKE sot UCK-eja egzekutoj nje kolaboracionist Pra Jakup vilispici ka nxite vellavrasje
  Ky me vilispic e pate shpalle malisheven Republike dhe i
  pate marue pasoshat per tu shperngule nga kosova para
  tytave serbe 1200.000 shqipetar Ky me togun e tij potrogjel me dhune e mueren pushtetin Po Vilispici
  eshte idhnak Kur e provoj si kryes detyre te jet kryetar
  Dhe nuk u zgjodh ky qe i bani dallavere Pacollit Vilispicit
  iu prish bandashi me PDK dhe formoj parti te re me emnin niserr e qe shpejt do quhet soserr Ky mesuesi i kollon kusurit me te cilet ka pune gjykata Aty duhet ti paguej gjynahet Telalli i Rognerit Politikan Vilispici!

  Përgjigjiuni
  Pelqej(12) Nuk Pelqej(3)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...